Багато господинь люблять експериментувати не тільки зі стравами української кухні, а й з багатьма іншими. І якщо ви вже робили іспанський десерт баскський чизкейк, приготуйте італійські аранчіні – рисові кульки з начинкою та хрусткою скоринкою. theLime підібрав простий рецепт, яким поділилася кулінарна експертка та суддя шоу "МайстерШеф" Тетяна Літвінова.
Читайте також: Класика української кухні: блогерка поділилася рецептом гречаників з печінкою.
Інгредієнти для 10-12 шт.: рис арборіо (250 г), яйця (4 шт.), сир (100 г), панірувальні сухарі (100 г), борошно (100 г), цибуля (100 г), м'ясний фарш ( 250 г), томатний соус (2 ст. л.), сіль / перець (1/2 ч. л.), шафран (1 ч. л.), петрушка (20 г), рослинна олія (400-500 г).
Приготування:
Для цієї страви підійде будь-який рис, який використовують для різотто та з великим вмістом крохмалю. Промивати рис арборіо не потрібно.
Висипаємо 1 склянку рису в каструлю і додаємо 2 склянки води. Ставимо варити на середній вогонь до повного випаровування вологи, а також додаємо шафран – це необхідно, щоб рис набув гарного помаранчевого відтінку.
Поки готується рис, приготуємо начинку.
Цибулю очищаємо від лушпиння, подрібнюємо ножем.
Розігріваємо сковороду з рослинною олією, обсмажуємо цибулю декілька хвилин, потім додаємо м'ясний фарш. Коли м'ясо змінить колір, додаємо томатний соус, солимо, перчимо.
Читайте також: Лазанья – традиційна італійська страва: як її приготувати в домашніх умовах.
Петрушку промиваємо у проточній воді, викладаємо на кілька хвилин на паперові рушники. Потім подрібнюємо ножем і додаємо в обсмажений фарш.
Готовий рис перекладаємо в миску, щоб він охолонув.
Твердий сир тремо на терці, додаємо його і яйця в рис. Все ретельно перемішуємо – це буде своєрідне тісто для аранчіні.
Рослинну олію виливаємо в ковшик і ставимо на вогонь.
Для паніровки розбиваємо в перший посуд 2 яйця, розмішуємо виделкою, в іншу миску висипаємо борошно, а в третій - панірувальні сухарі.
З рисової маси робимо невелику кульку, в ній – поглиблення для начинки. У нього викладаємо чайну ложку м'ясної начинки, потім зверху накриваємо тістом. Руками формуємо кулю, потім обвалюємо її в борошні, яйці та панірувальних сухарях. Проробляємо те саме, поки не зробимо всі аранчіні.
Потім за допомогою шумівки опускаємо аранчіні в розпечену олію. Обсмажуємо до рум'яної скоринки, потім викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва олія.
- Раніше ми розповіли, як правильно готувати спаржу, щоб не зіпсувати дорогий продукт.
- Читайте також на theLime, як приготувати м'ясо по-французьки з картоплею.