Лайм

Як приготувати соковиту шаурму в домашніх умовах: простий рецепт

Для приготування знадобиться небагато часу

Шаурма з куркою - популярний стрітфуд, у якого чимала армія шанувальників. Цю страву можна легко приготувати в домашніх умовах за допомогою доступних інгредієнтів, які знайдуться на кожній кухні.

Інгредієнти: лаваш домашній, куряче філе (1 шт.), помідор (1 шт.), огірок свіжий (1 шт.), капуста (1/4 качана), цибуля (1 шт.), зелень (невеликий пучок), сухий часник, червоний перець чилі (за смаком). Для соусу: часниковий майонез (2 ст.л.), томатна паста (2 ст.л.), кефір (2 ст.л.), сіль, цукор (за смаком).

Читайте також: Глазуровані сирки можна приготувати вдома: як зробити з начинкою з полуниці.

Фото: Getty Images

Приготування:

Філе розріжте вздовж, посоліть, поперчіть, додайте сухий часник і перець чилі. Залиште на кілька хвилин, щоб замаринувалося. Потім обсмажте м'ясо на розпеченій сковороді з додаванням невеликої кількості олії. Важливо, не смажте філе занадто довго, воно має залишатися соковитим. На приготування з двох боків має піти не більше 10 хвилин. Охолоджене м'ясо наріжте соломкою.

Помідор, огірок, цибулю і наріжте та посоліть. Капусту подрібніть.

Приготуйте соус. Для цього змішайте майонез, томатну пасту та кефір. Додайте сіль та цукор за смаком.

Зберіть шаурму. Лаваш змастіть приготованим соусом, зверху викладіть капусту, огірки, помідори, цибулю, куряче філе та зелень. Полийте соусом і загорніть. Обсмажте на сухій сковороді або на грилі по одній хвилині з кожного боку, щоб скоринка була хрусткою.

Фото: Getty Images

Дізнайтесь також, як приготувати тонке тісто на піцу за італійським рецептом.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Як приготувати царське варення з порічок: вдалий рецепт для випічки

Відома українська фудблогерка Лілія Цвіт розповіла, як готує царське варення, для якого потрібні червона смородина, чорна смородина, малина і лимон

Як охолодити кімнату у спеку без кондиціонера: прості лайфхаки, доступні кожному

Як охолодити кімнату під час спеки, коли не працює кондиціонер і немає світла - розповідаємо прості лайфхаки

Минуле постукає в двері: три знаки Зодіаку у липні чекає повторення невивченого уроку

У липні 2024 року три знаки Зодіаку - Риби, Рак і Скорпіон - можуть отримати повернення минулих ситуацій, які доведеться вирішувати