Червень – місяць, коли на прилавках супермаркетів та ринках з'являється величезна кількість фруктів та ягід, з яких можна приготувати смачні десерти. Наприклад, сирні ватрушки з полуницею або клафуті – французький пиріг, який традиційно роблять із плодів черешні, викладених на змащену вершковим маслом форму та покритих густим тістом. theLime підібрав простий рецепт, яким поділилася переможниця та суддя шоу "МайстерШеф" Ліза Глінська.
Читайте також: Глазуровані сирки можна приготувати вдома: як зробити з начинкою з полуниці.
Інгредієнти на форму діаметром 30 см: яйця (4 шт.), цукор (4 ст. л. без гірки), борошно (3 ст. л. з гіркою та 1 ч. л. з гіркою), вершки жирністю 10%, можна замінити молоком (300 мл), черешня (500 г).
Приготування:
Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С.
Змішуємо в мисці яйця з цукром, перемішуємо вінчиком до однорідності. Також можна додати ванільний цукор, корицю, мускатний горіх, кардамон, бадьян тощо.
Потім в яєчну суміш просіюємо через сито борошно, перемішуємо, щоб не було грудочок.
Додаємо вершки чи молоко і ще раз ретельно перемішуємо.
Читайте також: Смачний полуничний чизкейк можна приготувати без випічки: простий рецепт.
Готуємо форму: керамічну форму змащуємо всередині вершковим маслом, приклеюємо коло з пергаментного паперу, щоб потім можна було дістати клафуті. Якщо ж у вас роз'ємна металева форма, її змащуємо всередині вершковим маслом, приклеюємо коло з пергаменту, а зовні обгортаємо фольгою, щоб маса не витікала.
У підготовлену форму викладаємо промиті черешні з кісточками. Якщо видалити їх, ягода пустить сік і клафуті вийде рідким та не пропеченим.
Заливаємо ягоди підготовленою масою та ставимо в розігріту духовку. Випікаємо за температури 180°С 30-45 хвилин в залежності від форми.
Чекаємо, поки пиріг із вишнями або черешнями охолоне, потім подаємо до столу. Перед подачею посипаємо цукровою пудрою.
- Раніше ми розповіли, як приготувати пиріг із ревеню за рецептом Лілії Цвіт.
- Читайте також на theLime, як приготувати тертий пиріг з шоколадною начинкою.