Для багатьох господинь приготування домашньої випічки є своєрідною медитацією, яка допомагає відволіктися від поганих новин та депресивних думок, що особливо актуально під час війни. І якщо ви вже балували свою сім'ю сочниками – м'яким печивом з сиром усередині, цього разу зробіть сирні ватрушки з полуничною начинкою. theLime підібрав простий рецепт, яким поділилася блогерка anny.cooking на своїй сторінці в Instagram.
Читайте також: Як приготувати полуничне морозиво-сендвіч з трьох інгредієнтів: простий рецепт.
Інгредієнти: кисломолочний сир (300 г), цільнозернове борошно (100 г), жовток (1 шт.), розпушувач (1 ч. л.), сметана (150 г), цукор (2 ч. л.), кукурудзяний крохмаль (1,5 ч. л.), полуниця (200 г).
Приготування:
У глибоку миску висипаємо кисломолочний сир, цільнозернове борошно (його можна замінити звичайним пшеничним або рисовим), дрібку солі, розпушувач і один жовток. Замішуємо сирне тісто і залишаємо його "відпочити".
Для начинки з'єднуємо сметану, цукор і крохмаль, за бажанням можна додати трохи ванільного екстракту або ванільного цукру. Ретельно перемішуємо.
Полуницю промиваємо в проточній воді, очищаємо від плодоніжок, розрізаємо на декілька скибочок.
Читайте також: Швидкий смаколик: рецепт шоколадних цукерок із полуницею, які можна приготувати за 10 хвилин.
Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером.
Тісто розділяємо на 6 частин, викладаємо їх на пергамент, формуємо невеликі коржики з бортиками. У середину викладаємо сметанну начинку та скибочки полуниці. Зверху посипаємо крохмалем.
Духовку заздалегідь розігріваємо до 200°С і випікаємо сирні ватрушки з полуничною начинкою 20-30 хвилин.
Чекаємо, поки ароматні булочки повністю охолонуть, і насолоджуємося смаком.
Переглянути цей допис до Instagram
- Раніше ми розповіли, як приготувати глазуровані сирки з полуничною начинкою.
- Читайте також на theLime, як зробити полуничний чизкейк без випічки.