Лайм

Городник розповів про копійчаний засіб з аптеки, який врятував його урожай огірків

Цей препарат є у кожному домі

Через нічні та денні перепади температури утворюється велика кількість конденсату. Це може викликати захворювання огірків хибною борошнистою росою, або, як вона ще називається, пероноспорозом.

Про те, як перемогти хворобу і який копійчаний засіб з аптеки допоможе швидко розв'язати проблему, розповів автор Youtube-каналу "Корисне TV".

Читайте також: Як врятувати перець від наслідків спеки: методи боротьби з вершинною гниллю.

За словами городника, від пероноспорозу огірків ніхто не застрахований, але тут головне вчасно виявити хворобу і швидко вжити заходів.

"Несправжню борошнисту росу на огірках можна побачити відразу, глянувши на внутрішню сторону листя. На них спочатку світлі пожовтіння у вигляді плям. Якщо з ними не боротися, грибок пероноспорозу починає поширюватися по листу. Тоді повністю все листя покриється жовтими плями, огірки почнуть хворіти, а оскільки такий лист не може повноцінно проводити фотосинтез, відповідно, зав'язі огірків пожовтіють і опадуть", - розповів автор блогу.

Він назвав причиною цієї хвороби.

"Ураження огірків пероноспорозом виникає через перепади температури. В теплиці може створюватися підвищена вологість - вдень дуже жарко, а вночі прохолодно. Тоді з'являється конденсат і він виступає у вигляді вологи на листках. А у цьому середовищі відмінно розвиваються бактерії грибка. У відкритому ґрунті огіркам ще легше заразитися цією хворобою: якщо йдуть часті дощі, то впродовж декількох днів огірки починають хворіти на пероноспороз", - пояснив городник.

Читайте також: Скручується листя на помідорах: в чому причина і як врятувати рослини.

Врятує урожай від хибної борошнистої роси простий препарат з аптеки.

"Цей чудовий засіб проти грибкових хвороб на огірках дешевий і всім доступний. Я навіть думаю, що у багатьох він просто зараз є вдома. Йдеться про звичайний перекис водню 3%.

Оскільки мої огірки вже захворіли пероноспорозом, я вирішив провести експеримент і обробив кілька кущів чистим 3% перекисом водню за допомогою флакона з дозатором. Решту кущів я обробив перекисом водню, розбавленим у воді у пропорції 1:3: на 100 мл перекису водню додав 300 мл чистої води.

Воду для оброблення бажано брати не холодну, а теплу, оскільки лист огірків може пожовтіти і скручуватися від оприскування холодною водою.

Мої старання дали результат: і в першому випадку з чистим перекисом водню, і в другому випадку з застосуванням розчину перекису водню, я отримав відмінний результат. Всі мої огірки одужали, грибок весь був знищений і найголовніше - на тих огірках, де я обробляв нерозведеним 3-відсотковим перекисом водню, лист не постраждав, а знищився тільки грибок", - розповів автор відео.

Читайте також: Як позбутися білокрилки на капусті без хімії: перевірений метод від досвідченого городника.

За словами городника, застосовуючи даний спосіб боротьби з хибною борошнистою росою, потрібно розуміти кілька нюансів.

"По-перше, грибок пероноспорозу селиться тільки на нижній стороні листа, відповідно, нам потрібно ретельно обприскувати всі нижні частини рослини. Зверху можна навіть не бризкати, це не допоможе.

По-друге, не можна зменшувати дозування, окрім зазначеного. Якщо сильніше розбавити перекис, то він не подіє, грибок не загине і далі буде розвиватися на ваших огірках, знищуючи ваші рослини.

Після того, як огірки знову наберуться сили, вражене листя, де був грибок, треба видалити, щоб перешкодити подальшому поширенню грибка", - резюмував блогер.

Цікаві новини для вас:

  1. Як врятувати помідори від фітофтори: перевірена схема боротьби з хворобою.
  2. На листі огірків з'явилися жовті плями: як врятувати врожай від пероноспорозу.
  3. Петрушка дасть чотири врожаї за сезон: дачник розкрив секрет вирощування.

Новини партнерів

Читайте також

Краще це зробити восени: дачникам нагадали про важливу роботу в саду

Для чого застосовується побілка дерев і коли це краще робити - навесні чи восени, розповіла фахівчиня

"П'яні" мариновані помідори з горілкою - ваші гості будуть в захваті

Приготуйте п'яні мариновані помідори - цей рецепт вас точно здивує