Цей рецепт консервування слив вважається одним із найвдаліших. Його секрет криється в додаванні алкоголю - рому чи бренді.
Рецептом смачної заготівлі поділилася фудблогерка, яка веде Youtube-канал "Смаколики Юлі".
Читайте також: Хіт сезону: як приготувати в'ялені помідори в духовці.
Для консервування слив за цим рецептом не потрібно діставати кісточки, а сам процес не вимагає надзусиль: сливи потрібно тричі залити сиропом і залишити на одну годину маринуватися. Для сиропу потрібен ароматний алкоголь — ром або бренді.
Слід вибирати стиглі, пружні та непошкоджені сливи, так плоди залишаться цілими. До спецій, які блогерка радить додати до маринаду, можете додати і свої улюблені. Мариновані сливи вийдуть пряними та з досить екзотичним, але цікавим смаком.
Інгредієнти:
- Слива - 2 кг
Для маринаду:
- Вода - 1.5 л
- Цукор - 1.1 кг
- Оцет яблучний - 200 мл
- Ром - 100 мл
Спеції:
- Лавровий лист - 15 шт.
- Кориця мелена - 0.5 ч. л.
- Гвоздика - 15 шт.
- Перець духмяний, горошок - 15 шт.
- Перець чорний, горошок - 20 шт.
- Бодян - 3 шт.
Як замаринувати солодкі сливи
Помийте сливи і замочіть у холодній воді на пів години.
В цей час приготуйте сироп: у воду додайте цукор, перемішайте, щоб цукор повністю розчинився. Потім додайте яблучний оцет і ароматний алкоголь. Після закипання проваріть сироп ще 15 хвилин.
Читайте також: Аджика з буряком на зиму: спробуйте - і будете готувати тільки її.
Посипте сливи спеціями та залийте сиропом, закрийте кришкою і залиште на одну годину.
За годину злийте сироп в окрему каструлю і поставте на вогонь, довівши до кипіння.
Знову залийте цим же гарячим сиропом сливи й накрийте кришкою. Так потрібно повторити 3 рази, накриваючи кришкою і залишаючи щоразу на одну годину.
Останній раз злийте сироп і доведіть до кипіння.
У стерилізовані банки викладіть сливи і залийте їх киплячим сиропом. Закрутіть кришками, переверніть і вкутайте, залиште до повного остигання.
- Раніше ми розповіли, як приготувати малосольні помідори за добу.
- Читайте також на theLime, як приготувати піцу з грибами та мисливськими ковбасками.