Лайм

Солодкі мариновані сливи за декілька годин - секретний інгредієнт додасть їм пікантності

Для сиропу потрібен ароматний алкоголь

Цей рецепт консервування слив вважається одним із найвдаліших. Його секрет криється в додаванні алкоголю - рому чи бренді.

Рецептом смачної заготівлі поділилася фудблогерка, яка веде Youtube-канал "Смаколики Юлі".

Читайте також: Хіт сезону: як приготувати в'ялені помідори в духовці.

Для консервування слив за цим рецептом не потрібно діставати кісточки, а сам процес не вимагає надзусиль: сливи потрібно тричі залити сиропом і залишити на одну годину маринуватися. Для сиропу потрібен ароматний алкоголь — ром або бренді.

Слід вибирати стиглі, пружні та непошкоджені сливи, так плоди залишаться цілими. До спецій, які блогерка радить додати до маринаду, можете додати і свої улюблені. Мариновані сливи вийдуть пряними та з досить екзотичним, але цікавим смаком.

Інгредієнти:

  • Слива - 2 кг

Для маринаду:

  • Вода - 1.5 л
  • Цукор - 1.1 кг
  • Оцет яблучний - 200 мл
  • Ром - 100 мл

Спеції:

  • Лавровий лист - 15 шт.
  • Кориця мелена - 0.5 ч. л.
  • Гвоздика - 15 шт.
  • Перець духмяний, горошок - 15 шт.
  • Перець чорний, горошок - 20 шт.
  • Бодян - 3 шт.

Як замаринувати солодкі сливи

Помийте сливи і замочіть у холодній воді на пів години.

В цей час приготуйте сироп: у воду додайте цукор, перемішайте, щоб цукор повністю розчинився. Потім додайте яблучний оцет і ароматний алкоголь. Після закипання проваріть сироп ще 15 хвилин.

Читайте також: Аджика з буряком на зиму: спробуйте - і будете готувати тільки її.

Посипте сливи спеціями та залийте сиропом, закрийте кришкою і залиште на одну годину.

За годину злийте сироп в окрему каструлю і поставте на вогонь, довівши до кипіння.

Знову залийте цим же гарячим сиропом сливи й накрийте кришкою. Так потрібно повторити 3 рази, накриваючи кришкою і залишаючи щоразу на одну годину.

Останній раз злийте сироп і доведіть до кипіння.

У стерилізовані банки викладіть сливи і залийте їх киплячим сиропом. Закрутіть кришками, переверніть і вкутайте, залиште до повного остигання.

Цікаві новини для вас:

  1. Як приготувати італійську чіабату на воді: простий рецепт.
  2. Які дріжджі краще використовувати для домашнього хліба, щоб був смачним і не кришився.
  3. Лиганці – це карпатські вареники без борошна: як приготувати смачну українську страву.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні