Лайм

Аджика з хроном без варіння: надовго на столі не затримається

Для любителів гостренького!

Аджика надасє пікантну гостроту й томатний присмак не тільки м’ясним стравам, а й чудово смакує до риби, картоплі, каш. Спробуйте ще один варіант цієї закуски - аджику з хроном - вона готується максимально просто.

Рецептом поділилася авторка відеоблогу kate.nora.blog в TikTok.

Читайте також: Аджика з яблуками без оцту на зиму: її ніжний смак не залишить байдужими нікого.

Аджика за цим рецептом - кисло-солодка, гостренька і в міру пекуча, з неповторним смаком хрону. Для її приготування потрібно 2 кг стиглих помідорів і 1 кг болгарського перцю. Кількість гострого перцю авторка радить регулювати на свій смак, оскільки перчики бувають різної гостроти.

Для приготування аджики всі інгредієнти треба перекрутити на м’ясорубку, а потім додати оцет, олію, сіль і цукор. З однієї порції вийде приблизно 3,5 л готового продукту, які можна зберігати у холодильнику.

Інгредієнти

  • Томати - 2 кг
  • Перець червоний солодкий - 1 кг
  • Хрін - 400 г
  • Часник, зубчики - 200 г
  • Перець червоний гострий - 3 шт.
  • Цукор - 1, 25 склянки
  • Оцет 9% - 1, 25 склянки
  • Сіль - 1 ст. л.
  • Олія соняшникова рафінована - 0.5 скл.

Читайте також: Хіт сезону: як приготувати в'ялені помідори в духовці.

Приготування

Овочі помийте, почистьте, поріжте на шматочки й перекрутіть на м’ясорубку (можна перебити подрібнювачем блендера). До подрібнених овочів додайте сіль, цукор, оцет, гарно перемішайте, влийте олію і перемішайте ще раз.

Дайте настоятися цій суміші 30 хвилин, щоб усі смаки поєдналися і розлийте в сухі стерилізовані банки. Зберігайте в холодильнику.

Цікаві новини для вас:

  1. Аджика з буряком на зиму: спробуйте - і будете готувати тільки її.
  2. Соус сацебелі на зиму: як приготувати "родзинку" грузинської кухні.
  3. Солодкі мариновані сливи за декілька годин - секретний інгредієнт додасть їм пікантності.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні