Аджика надасє пікантну гостроту й томатний присмак не тільки м’ясним стравам, а й чудово смакує до риби, картоплі, каш. Спробуйте ще один варіант цієї закуски - аджику з хроном - вона готується максимально просто.
Рецептом поділилася авторка відеоблогу kate.nora.blog в TikTok.
Читайте також: Аджика з яблуками без оцту на зиму: її ніжний смак не залишить байдужими нікого.
Аджика за цим рецептом - кисло-солодка, гостренька і в міру пекуча, з неповторним смаком хрону. Для її приготування потрібно 2 кг стиглих помідорів і 1 кг болгарського перцю. Кількість гострого перцю авторка радить регулювати на свій смак, оскільки перчики бувають різної гостроти.
Для приготування аджики всі інгредієнти треба перекрутити на м’ясорубку, а потім додати оцет, олію, сіль і цукор. З однієї порції вийде приблизно 3,5 л готового продукту, які можна зберігати у холодильнику.
Інгредієнти
- Томати - 2 кг
- Перець червоний солодкий - 1 кг
- Хрін - 400 г
- Часник, зубчики - 200 г
- Перець червоний гострий - 3 шт.
- Цукор - 1, 25 склянки
- Оцет 9% - 1, 25 склянки
- Сіль - 1 ст. л.
- Олія соняшникова рафінована - 0.5 скл.
Читайте також: Хіт сезону: як приготувати в'ялені помідори в духовці.
Приготування
Овочі помийте, почистьте, поріжте на шматочки й перекрутіть на м’ясорубку (можна перебити подрібнювачем блендера). До подрібнених овочів додайте сіль, цукор, оцет, гарно перемішайте, влийте олію і перемішайте ще раз.
Дайте настоятися цій суміші 30 хвилин, щоб усі смаки поєдналися і розлийте в сухі стерилізовані банки. Зберігайте в холодильнику.
- Раніше ми розповіли, як приготувати малосольні помідори за добу.
- Читайте також на theLime, як приготувати піцу з грибами та мисливськими ковбасками.
Цікаві новини для вас:
- Аджика з буряком на зиму: спробуйте - і будете готувати тільки її.
- Соус сацебелі на зиму: як приготувати "родзинку" грузинської кухні.
- Солодкі мариновані сливи за декілька годин - секретний інгредієнт додасть їм пікантності.