Каші швидкого приготування з супермаркетів мають замало корисних речовин і не дають відчуття насичення.
Про це розповіла нутриціолог Ольга Пінс в блозі на YouTube.
"Каші швидкого приготування краще все ж таки уникати. Обробка в них така сильна, що корисного там залишається мінімум. Вони готуються швидко, але не дають відчуття насичення, і скоро знову захочеться їсти. Особливо це стосується вівсянки: та вівсянка, що вариться декілька хвилин або заливається окропом, – не підходить", - пояснила вона.
Вона вказала, яку вівсянку краще купляти, щоб вона зберігала корисні речовини і була ситною і поживною: "Краще, щоб була цілісна крупа або плющена вівсянка… Підійдуть цільнозернові пластівці або ті, які варяться від 30 хвилин".
Також Ольга Пінс надала рецепт, як швидше приготувати вівсянку: треба залити її звечора водою, а вранці її залишиться тільки розігріти.
Раніше шеф-кухар Євген Клопотенко розповів, що голлівудський актор Майкл Дуглас їв в його ресторані в Києві качану кашу.