Лайм

Кетчуп чилі без оцту - до рецепту входить цікавий інгредієнт

Зберігається чудово, зʼїдається максимально швидко!

Кінець вересня - час, коли господарі вже зібрали урожай на своїх грядках, але тепла осінь ще сприяла городині і вона ще тішить свіжими помідорами та перцями. Тож з них ще можна приготувати декілька баночок домашнього кетчупу. А приготовлений за рецептом фудблогерки Дарії Дорошкевич кетчуп чилі без оцту стане вашим улюбленим.

Як готувати кетчуп чилі без оцту на зиму Дарія Дорошкевич розповіла на своїй сторінці в Instagram.

Читайте також: Аджика з болгарського перцю без помідорів - пікантна закуска по-новому.

Для приготування соусу потрібно 1 кг помідорів, болгарський і гострий перці, часник. А родзинкою соусу є яблука, які трохи пом’якшують смак перчика.

"Зберігається чудово, зʼїдається максимально швидко. Дуже прошу — не зменшуйте кількість чилі! Хочете збільшити — будь ласка, але якщо зменшите, я не можу вам гарантувати, що кетчуп не вибухне", - наголосила Дарія.

Смак та гостроту домашнього кетчупу можна відрегулювати сіллю або ж додати ще меленого червоного перцю.

Інгредієнти

  • Томати - 1 кг
  • Перець болгарський червоний - 200 г
  • Яблуко - 300 г
  • Червоний перець чилі - 1 шт.
  • Гвоздика - 3 г
  • Зубки часнику - 5 шт.
  • Цукор - 50 г
  • Сіль кам'яна - 20 г
  • Кориця - 5 г
  • Мускатний горіх мелений - 5 г
  • Лавровий лист - 2 г

Читайте також: Сира аджика з перцем чилі - пекучий рецепт від Лізи Глінської.

Приготування кетчупу

Овочі та яблука миємо і нарізаємо на шматки, цибулю чистимо і ріжемо на четвертинки. Пропускаємо інгредієнти через м’ясорубку або ж можна перебити блендером, додаємо мелену гвоздику і перемішуємо.

Готову масу виливаємо в каструлю, доводимо до кипіння і виварюємо на маленькому вогні 40 хвилин. Додаємо решту інгредієнтів і варимо ще 15 хвилин.

В стерильні банки розливаємо кетчуп, попередньо діставши з каструлі лавровий лист. Закриваємо банки кришками і зберігаємо у темному прохолодному місці.

Цікаві новини для вас:

  1. Аджика з буряком на зиму: спробуйте - і будете готувати тільки її.
  2. Соус сацебелі на зиму: як приготувати "родзинку" грузинської кухні.
  3. Аджика з хроном без варіння: надовго на столі не затримається.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні