Лайм

Аджика з болгарського перцю без помідорів - пікантна закуска по-новому

Спробуйте новинку!

Аджика з болгарського перцю без помідорів — новинка, яка точно варта уваги. Це ідеальний соус до м'яса, також чудово підходить до овочів або як гостра добавка до різних страв. А ще аджику з болгарського перцю можна використовувати як маринад для запікання м’яса чи риби.

Своїм рецептом аджики з болгарського перцю без помідорів поділилася авторка блогу My-kitchen.

Читайте також: Сира аджика з перцем чилі - пекучий рецепт від Лізи Глінської.

Раніше інгредієнти для аджики розтирали на камені до утворення однорідної маси. Зараз же приготувати аджику стало простіше — для цього треба подрібнити інгредієнти в м’ясорубці або перебити на блендері.

Інгредієнти

  • перець болгарський - 4 кг
  • часник 2-3 головки
  • гострий перець чилі - 100 г
  • цукор - 2 скл.
  • олія - 1 скл.
  • оцет - 250 мл
  • сіль - 2 ст.л.
  • томатна паста - 500 мл

Для приготування аджики з болгарського перцю без помідорів нам, крім солодкого, знадобиться також гострий перець чилі, 2-3 головки часнику, олія, сіль, цукор і оцет. Це простий і доступний чи не кожному набір продуктів.

Читайте також: Аджика з хроном без варіння: надовго на столі не затримається.

Приготування аджики з болгарського перцю без помідорів

Овочі миємо і нарізаємо на шматочки, видаляємо насіння, часник чистимо. Подрібнюємо шматочки перців на м’ясорубці або в блендері до однорідної консистенції і виливаємо в каструлю. Додаємо цукор, олію, та сіль, все перемішуємо і варимо одну годину на середньому вогні, періодично перемішуючи, щоб уникнути пригорання.

Додаємо часник, пропущений через прес, і томатну пасту, а після цього варимо ще 20 хвилин. А за 5 хвилин до готовності додаємо оцет.

Читайте також: Аджика з яблуками без оцту на зиму: її ніжний смак не залишить байдужими нікого.

Готову аджику розливаємо у чисті банки, накриваємо кришками і ставимо стерилізуватися в каструлю - досить буде 15 хвилин після моменту закипання.

Аджика з болгарського перцю без помідорів чудово підходить до м’яса, овочів або як гостра добавка до різних страв.

Використовуйте аджику як маринад для запікання м’яса чи риби.

Цікаві новини для вас:

  1. Аджика з буряком на зиму: спробуйте - і будете готувати тільки її.
  2. Соус сацебелі на зиму: як приготувати "родзинку" грузинської кухні.
  3. Ікра з синеньких по-одеськи - рецепт бабусі Савви Лібкіна.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні