Лайм

Сира аджика з перцем чилі - пекучий рецепт від Лізи Глінської

Цю аджику можна заморозити на зиму

Аджика — це традиційний соус, який має яскравий гострий смак. Він готується з різних інгредієнтів, але основою завжди свіжий перець чилі. Аджика може бути як у формі пасти, так і у формі соусу або приправи.

Власним рецептом сирої аджики поділилася відома фудблогерка Ліза Глінська.

Читайте також: Аджика з хроном без варіння: надовго на столі не затримається.

Існує багато варіантів соусу, до яких, окрім солодкого перцю, часнику, зелені і перцю чилі, входять додаткові продукти - помідори, яблука, морква та інші овочі.

Інгредієнти

  • Томати - 1 кг
  • Перець червоний солодкий - 1 кг
  • Часник - 100 г
  • Червоний перець чилі - 100 г
  • Сіль - 20 г
  • Цукор - 20 г
  • Оцет 9% - 80 мл

Читайте також: Аджика з яблуками без оцту на зиму: її ніжний смак не залишить байдужими нікого.

Сира аджика готується зі свіжих овочів, трав і спецій без термічної обробки, тому вона і має таку назву. Вона має більш насичений смак й аромат і набагато гостріша, ніж звичайна. Ще одним її плюсом є швидкість приготування.

Помийте і наріжте шматочками солодкий перець і помідори. Почистьте часник, розріжте зубчики вздовж і видаліть серединку.

Помийте і наріжте гострий перець чилі - ви зможете контролювати гостроту аджики, додаючи більше або менше часнику й перцю чилі. Перед приготуванням видаліть перцю чилі насіння, якщо ви хочете зменшити гостроту страви.

Усі підготовлені інгредієнти подрібніть за допомогою мʼясорубки або блендера. Перелийте масу в миску, додайте цукор, сіль та оцет. Добре перемішайте, щоб сіль і цукор розчинилися. Приберіть пінку ложкою.

Розлийте аджику по чистих баночках і закрийте кришками. Таку аджику можна зберігати в холодильнику до 1 року.

Читайте також: Хіт сезону: як приготувати в'ялені помідори в духовці.

Поради від Лізи Глінської

Дайте аджиці настоятися в холодильнику хоча б добу, щоб інгредієнти добре перемішалися і розкрили свій смак.

Для тривалого зберігання можна розкласти аджику в невеликі формочки та заморозити.

Цікаві новини для вас:

  1. Аджика з буряком на зиму: спробуйте - і будете готувати тільки її.
  2. Соус сацебелі на зиму: як приготувати "родзинку" грузинської кухні.
  3. Ікра з синеньких по-одеськи - рецепт бабусі Савви Лібкіна.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні