Лайм

Смачніші за в’ялені: як приготувати французькі помідори конфі на зиму

Ці помідори готуються набагато швидше!

Красиве французьке слово "конфі" (confit) в кулінарії означає особливий спосіб приготування різних продуктів – тривале томління продукту в олії. Приготовлені у такий спосіб помідори дуже добре підходять до м'ясних і рибних страв. Величезний плюс, що готується ця пряна закуска дуже швидко на відміну від в'ялених помідорів.

Як приготувати помідори конфі, розповіли автори Youtube-каналу "Кулінарна експедиція".

Читайте також: Справжні квашені помідори на зиму "Як із бочки" - можна зберігати навіть в квартирі.

Пряні помідори конфі, консервовані в олії, є одними з найсмачніших серед консервованих помідорів. Кулінари знають про спосіб конфі як про повільне приготування варення. Але у такий спосіб можна готувати не тільки джеми й конфітюри, а й пікантні закуски.

Помідори конфі відрізняються від вже знайомих в'ялених помідорів тим, що тут ми не в’ялимо томати тривалий час при низькій температурі, а досить швидко запікаємо в олії.

Спробуйте приготувати цю пікантну закуску - рецепт розрахований на 300 грамів помідорів, які помістяться в одну півлітрову банку.

Готові помідори конфі можна скласти в стерилізовану банку і зберігати у холодильнику, тоді їх слід використати впродовж одного місяця. А можна баночку простерилізувати в каструлі з водою 20 хвилин, тоді вони зберігатимуться 6 місяців чи й довше.

Читайте також: "П'яні" мариновані помідори з горілкою - ваші гості будуть в захваті.

Інгредієнти

  • Томати - 300 г
  • Часник - 10 г
  • Імбир тертий - 10 г
  • Червоний перець чилі - 1/2 шт.
  • Розмарин, гілочка - 1 шт.
  • Чебрець, гілочка - 4 шт.
  • Базилік, гілочка - 3 шт.
  • Сіль - 5 г
  • Оцет - 20 мл
  • Оливкова олія - за смаком

Як зробити помідори конфі на зиму

Помідори миємо і розрізаємо навпіл, кладемо зрізом угору у форму для запікання, додаємо всі інші подрібнені інгредієнти та заливаємо такою кількістю оливкової олії, щоб повністю покрити помідори.

Запікаємо помідори у розігрітій до 180°С духовці, доки шкірка томатів не покриється пухирцями.

Перекладаємо помідори конфі у стерилізовану банку і повністю заливаємо цією ж олією. Охолоджуємо і зберігаємо в холодильнику. Такі помідори слід використати впродовж місяця.

Щоб закрити такі помідори на зиму, баночки з готовими помідорами треба простерилізувати в каструлі з водою 20 хвилин.

Цікаві новини для вас:

  1. Мариновані помідори з часником "Під снігом" - цей рецепт проситимуть усі.
  2. Соус сацебелі на зиму: як приготувати "родзинку" грузинської кухні.
  3. Мариновані помідори з цибулею - класичний рецепт, який люблять всі.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні