Лайм

Справжні квашені помідори на зиму "Як із бочки" - можна зберігати навіть в квартирі

Це мегапростий рецепт!

В давнину українські господині квасили цілі бочки помідорів - вони мали гострий смак і могли зберігатися до самої весни. В сучасних умовах бочки замінили інші ємності, однак саме цей рецепт квашених помідорів став чи не найпопулярнішим.

theLime пропонує приготувати квашені помідори на зиму "Як з бочки" за автентичним рецептом, що передається з покоління в покоління.

Читайте також: Без оцту і аспірину: як зробити найпростіші квашені помідори.

Ці квашені помідори виходять дуже смачними, ароматні і наче газованими. Великий плюс - їх можна зберігати не лише в холоді, а й за кімнатної температури.

Інгредієнти

  • Помідори (слід вибирати тугі, не перестиглі)
  • Листя і за бажанням корінь хрону
  • Листя вишні
  • Листя смородини
  • Парасольки кропу
  • Часник 10-12 зубчиків
  • Чорний перець горошком
  • Запашний перець
  • Гірчиця в зернах 1 ст. л.
  • Гірчичний порошок 1 ст. л.

Розсіл

  • На 1 літр води
  • Сіль 60 г.
  • Цукор 30 г

Читайте також: Зелені помідори по-корейськи - рецепт оригінальної закуски на зиму.

Приготування

На дно відповідної за розміром ємності - це може бути емальоване відро, пластиковий бокс - викладаємо листя і корінь хрону, порізавши його на частинки, листя вишні, смородини, порізаний на пластинки часник, парасольки кропу, чорний перець горошком і запашний перець.

На цю "шубу" з зелені спецій щільно викладаємо помідори та присипаємо зерновою гірчицею.

Вкриваємо цей шар помідорів листям смородини, вишні, нарізаним часником, додаємо чорний перець горошком і парасольки кропу.

Розсіл готуємо з холодної питної води (водопровідну краще профільтрувати). Розчиняємо сіль із цукром і заливаємо холодним розсолом помідори до верху. Зверху прикриваємо листям хрону і присипаємо гірчичним порошком.

Читайте також: "П'яні" мариновані помідори з горілкою - ваші гості будуть в захваті.

Закриваємо ємність з помідорами тарілкою чи кухонною дощечкою, а на неї ставимо невеликий вантаж. Вони будуть "втоплені" в розсолі, тож вибирайте вантаж з екологічних матеріалів, і по можливості накриваємо кришкою. Залишаємо помідори кваситися при кімнатній температурі на 7 днів.

Через 7 днів відкриваємо ємність і прибираємо "захисний" шар із листя і спецій. Помідори повністю готові і придатні до вживання.

Якщо ваші помідори будуть стояти в підвалі або холодильнику, просто накрийте ємність кришкою і відправте на зберігання.

Якщо ж плануєте зберігати їх при кімнатній температурі в приміщенні, розсіл треба перекип'ятити. Для цього перекладаємо помідори в чисті банки, розсіл разом із зеленню переливаємо в каструлю, доводимо до кипіння і проварюємо 2-3 хвилини. Гарячим розсолом заливаємо банки з помідорами, закручуємо кришками, перевертаємо, залишаємо до остигання і зберігаємо у звичайній шафі або на балконі.

Такі помідори смакуватимуть як закуска до основних страв, вони з’їдаються завжди максимально швидко, з апетитом і із задоволенням!

Цікаві новини для вас:

  1. Мариновані помідори з часником "Під снігом" - цей рецепт проситимуть усі.
  2. Соус сацебелі на зиму: як приготувати "родзинку" грузинської кухні.
  3. Мариновані помідори з цибулею - класичний рецепт, який люблять всі.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні