Лайм

Хіт осені: як приготувати смачне гарбузове лате як в Starbucks

Додавати гарбузову приправу в каву вперше придумав співробітник Starbucks Пітер Дьюк у 2003 році

Гарбузове лате - один із найпопулярніших напоїв багатьох кафе в осінній сезон. Однак у його приготуванні немає нічого складного і цей смачний осінній напій можна приготувати вдома.

Про те, як відтворити смак легендарного напою мережі кав'ярень Starbucks, розповів український шеф-кухар Євген Клопотенко.

Читайте також: Для смачної осені: добірка найкращих рецептів гарбузової каші.

Основою напою є гарбузовий сироп, який можна придбати у спеціалізованих кавових магазинах. Клопотенко радить приготувати каву на основі гарбузового пюре або ж зробити вдома власний гарбузовий сироп.

"Крутий плюс нашого рецепта, що потрібно лише раз запаритися і приготувати гарбузовий сироп, а потім додавайте його в каву цілий тиждень. Як не крути, ідеальний напій, щоб зігріватися цієї осені", - розповів Клопотенко.

Як готувати гарбузове лате

Рецепт складається з 2 частин: спершу готується простий гарбузовий сироп, а потім вже лате на його основі.

Гарбузовий сироп зручно зробити заздалегідь.

  • Інгредієнти:
  • 150 г (6 ст.л.) цукру
  • 150 мл води
  • 1 ч.л. кориці
  • 3 шт. спецій гвоздики
  • ¼ ч. л. меленого імбиру
  • ½ ч. л. меленого мускатного горіха
  • 150 г запеченого гарбуза (200 г сирого)

Гарбуз миємо, перерізаємо навпіл, вичищаємо з насіння та ріжемо на менші частини. Викладаємо порізаний гарбуз шкіркою до низу у глибоку форму для запікання і наливаємо в неї трішки води, щоб під час запікання гарбуз не пригорів.

Читайте також: Запечений гарбуз з мʼясом та овочами - справжня феєрія осінніх смаків.

Запікаємо гарбуз 30-40 хвилин при температурі 200 градусів до моменту, поки ніж не буде легко проходити в м'якоть гарбуза.

Охолоджений гарбуз відділяємо від шкірки та подрібнюємо блендером на однорідну масу (можна потовкти як картоплю на пюре або ж перетерти через дрібне сито).

В каструлю вливаємо воду, додаємо прянощі на ваш смак і цукор та ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і додаємо гарбузове пюре. Варимо сироп приблизно 20 хвилин на повільному вогні, помішуючи. Після приготування проціджуємо через дрібне сито і переливаємо сироп у скляну ємність. Зберігати сироп слід в холодильнику до 7-10 днів.

Читайте також: Плачинда - простий закритий пиріг з начинкою: як приготувати його з гарбузом.

Як приготувати гарбузове лате

Інгредієнти

  • 250 мл цільного молока
  • 30 мл еспресо
  • 2 ст. л. домашнього гарбузового сиропу
  • збиті вершки (за бажанням)

Готуємо гарбузове лате

Заваріть еспресо, нагрійте і спініть 250 мл молока.

У чашку налийте 2 ст. л. гарбузового сиропу, зверху додайте 30 мл гарячого еспресо, перемішайте.

Наповніть чашку підігрітим спіненим молоком на ¾. За бажанням зверху додайте збиті вершки та посипте лате спеціями.

Цікаві новини для вас:

  1. Хачапурі за 15 хвилин - швидкий рецепт від Ектора Хіменеса-Браво.
  2. 20 хвилин – і аромат Італії на вашій кухні: як приготувати смачну фокаччу на сковороді.
  3. Шарлотка з білого хліба для суперлінивих - так просто ще не було.

Новини партнерів

Читайте також

Як вивести пляму від губної помади з одягу: корисний лайфхак

Експерт з прибирання розповіла, як вивести пляму від губної помади з одягу

Вареники, як з печі: давній рецепт страви з Черкащини

Фудекспертка Світлана Левицька показала особливий спосіб приготування вареників - зварити в сковороді і запекти в духовці

Чебуреки без тіста від Ектора - ви точно так ще не готували

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати чебуреки без тіста - замість нього там використовують курячий фарш