Лайм

Чи можна заморожувати хліб і як це зробити: покрокова інструкція

Не всі види хліба можна заморожувати

Ви купили багато хліба і він ризикує швидко зіпсуватися і зачерствіти? Не страшно, бо ви завжди зможете продовжити життя своїм улюбленим булочкам і багетам, заморозивши їх. Але важливо знати, як правильно заморожувати і розморожувати хліб, щоб він зберіг свою хрусткість і аромат.

Про це розповіли експерти порталу Sante+.

Читайте також: Як зберегти хліб свіжим надовго: корисні лайфхаки.

Який хліб можна заморожувати

Хліб не втратить свій смак під час заморожування, якщо дотримуватися певних правил. Можна відправити до морозилки свіжовипечений хліб, але ви маєте впевнитися, що він повністю охолонув. А от заморожування вже черствого хліба не врятує його - коли ви дістанете його з морозилки, він все одно залишиться трохи сухим. Тому хліб, який ви не збираєтеся споживати одразу, краще передбачити та заморозити якомога швидше.

Процес заморожування сповільнює утворення кристалів льоду в білках і вуглеводах хліба, зберігаючи його м’яку текстуру. Швидке заморожування дозволяє краще зберегти ці властивості.

Який хліб найкраще заморожується

Не всі види хліба однаково реагують на заморожування.

"Хліб із закваски або хліб, виготовлений лише з борошна, солі та води, дуже добре переносить заморожування, — пояснює шеф-кухар Вінсент Арну. - З іншого боку, здобний хліб, який містить яйця або молочні продукти, псується після заморожування".

Наявність жиру у здобному хлібі може змінити утворення кристалів льоду, що сприяє менш приємній текстурі після розморожування.

Читайте також: Як заморожувати яблука на зиму - три перевірені способи.

Тип хліба та зберігання в морозилці: тривалість, консистенція та поради

Як правильно заморозити хліб

Заморожування — чудовий спосіб зберегти продукти, і хліб не є винятком. Якщо він добре заморожений, він зберігає всю свою свіжість і може зберігатися кілька місяців.

1. Приготуйте свій хліб для заморожування

Якщо ви готуєте хліб самостійно, майте на увазі, що перед заморожуванням йому потрібно повністю охолонути, щоб запобігти розмоканню або плісняві. "Щоб зберегти хліб свіжим, його потрібно загорнути двічі: спочатку в пластикову плівку, потім в алюмінієву фольгу", - радить Арну.

Не забувайте також нарізати хліб перед заморожуванням. Це дозволить вам дістати лише необхідну кількість, не розморожуючи весь хліб.

2. Покладіть хліб у морозилку

Перш ніж покласти хліб у морозильну камеру, не забудьте видалити з пакета якомога більше повітря. Краще зберігати хліб у поліетиленовому пакеті, наданому пекарнею, інший контейнер не потрібен.

Читайте також: Як розморозити м'ясо з 5 хвилин: хитрий лайфхак.

Як розморозити хліб

Розморожування так само важливо, як і заморожування.

"Якщо є час, просто залиште хліб при кімнатній температурі", — радить шеф-кухар. Розкладіть скибочки на тарілці і накрийте їх тонкою тканиною, щоб вони не висохли. Через годину хліб буде готовий до вживання.

Як розігріти заморожений хліб

Немає часу на повільне розморожування? "Поставте заморожений хліб прямо в піч", — рекомендує шеф-кухар. Розігрійте його до 160-180°C - 20 хвилин для маленьких хлібців і 40 хвилин для великих. Для шматочків достатньо п’яти хвилин.

Як довго хліб може зберігатися в морозилці

Загалом хліб зберігається в морозильній камері 2 місяці. Але будьте обережні, це залежить від рівня вологості, свіжості перед заморожуванням і кількості відкривань морозильника.

Як розпізнати зіпсований хліб

Якщо ваш хліб набув запаху інших продуктів у морозильній камері або якщо він стає розсипчастим під час розморожування, термін його придатності, ймовірно, закінчився. У цьому випадку краще від нього позбутися.

Яка найкраща упаковка для заморожування хліба

Щоб зберігати хліб у морозильній камері без шкоди для його якості, вибирайте герметичну поліетиленову плівку або морозильні пакети із закриванням. Перш ніж закривати їх, обережно стисніть пакет, щоб видалити все повітря. Ще краще буде, якщо ви загорнете хліб в пергаментний папір перед тим, як покласти його в поліетилен.

  • Раніше ми розповідали, як заморозити моркву на зиму.
  • Читайте також на theLime, як швидко висушити випрану білизну, якщо на вулиці дощ, а батареї не гріють.
  • Цікаві новини для вас:

    1. Як правильно заморожувати перець на зиму - перевірені способи.
    2. Як зробити шви на плитці знову білими: простий лайфхак.
    3. Як зробити засіб для очищення духовки своїми руками.

    Новини партнерів

    Читайте також

    Переплуталися всі сюжети: художник спантеличив тестом-головоломкою на уважність

    Головоломки створені для тренування нашого мозку і розвитку уважності - знайдіть на картинці дивні помилки за 9 секунд

    Квашена капуста з яблуками, як в бабусі: рецепт, перевірений роками

    Квашена капуста з яблуками - дуже смачна закуска, вона має приємний фруктовий смак і аромат

    Український суперфуд: як приготувати квашену капусту з калиною

    Квашена капуста - справжня скарбниця вітамінів і мінералів. Приготуйте її по-новому з ягодами калини, яка додасть пікантності