Всім відомий салат "Олів'є" у святковій інтерпретації з червоною рибою готується класичним способом і є різновидом знайомого всім салату. Однак це справді безпрограшний варіант для святкового меню, який точно оцінять ваші гості - слабосолена риба надає йому тонкого смаку і вишуканого вигляду.

theLime розповідає, як приготувати рибний варіант відомого салату.

Читайте також: Готується за лічені хвилини: рецепт легкого салату з консервованим тунцем.

Рецепт салату "Олів'є" із слабосолоною сьомгою чи іншою червоною рибою дуже простий у приготуванні, його можна приготувати шарами або просто всі інгредієнти змішати. Також знадобляться все ті ж традиційні картопля, морква, консервований горошок і яйця, як і для класичного рецепта, а ще більшої урочистості салату нададуть кілька ложечок червоної ікри.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Слабосолону червону рибу можна купити або засолити самостійно. Солоність риби можна буде компенсувати за допомогою свіжого огірка, який можна додавати в салат разом з солоним.

Інгредієнти

  • Філе червоної риби - 200 г
  • Яйця курячі - 2 шт.
  • Картопля - 1 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Зелений горошок - 120 г
  • Огірок - 100 г
  • Петрушка, пучок - 1 шт.
  • Майонез 72% - 70 г
  • Сіль - за смаком

Читайте також: Нестандартний рецепт: як приготувати салат з крабовими паличками та червонокачанною капустою.

Як приготувати "Олів’є" з червоною рибою

Картоплю і моркву помийте, почистьте. Промийте і просушіть пучок петрушки. Огірок помийте.

Відваріть моркву і картоплю до готовності. Картоплю вийміть з каструлі раніше моркви, оскільки вона вариться швидше. Готовність овочів перевіряйте ножем або виделкою. Готові моркву і картоплю дістаньте з каструлі та остудіть.

Яйця помийте і зваріть круто.

Наріжте овочі, яйця та рибу кубиками однакового розміру.

З консервованого горошку злийте рідину і висипте в глибоку миску. Туди ж додайте нарізані овочі, рибу і яйця, а також нарізану петрушку або кріп.

Заправте салат майонезом, додайте сіль і добре перемішайте.

За бажанням прикрасіть салатники з "Олів'є" червоною ікрою.

Перед тим, як ставити салат на стіл, потримайте його в холодильнику щонайменше 25-30 хвилин.

Цікаві новини для вас:

  1. Так ви ще не готували: рецепт лінивих голубців, які нагадують плов.
  2. Як приготувати курячі гомілки, щоб були ніжними та соковитими: цікавий спосіб.
  3. Деруни з курячим філе і без борошна: дізнайтеся, як зробити цю просту страву.