Лайм

Так ви ще не готували: рецепт лінивих голубців, які нагадують плов

Зробити таку страву зовсім нескладно

Голубці – одна з традиційних українських страв, яку готують із бланшованого листя білокачанної капусти та начинки у вигляді фаршу з рисом, а також тушкують у сметані та томатному соусі. Також можна зробити пісні голубці з картоплею або ж ліниві голубці. theLime підібрав простий рецепт останніх, яким поділилася авторка YouTube-каналу "Файна кухня with Nataliya Mashika".

Читайте також: Як приготувати капусту для голубців у мікрохвильовці: господині оцінили цей метод.

Фото: instagram.com/natalia_m.1986

Інгредієнти: рослинна олія (3 ст. л.), цибуля (1 шт.), печериці (300 г), сушені гриби (15 г), часник (3 зубчики), сіль (1,5 ч. л.), мелений чорний перець (1 ч. л.), паприка (2 ч. л.), гострий перець (за бажанням), вода (1 склянка), томатне пюре (1 склянка), квашена капуста (2 склянки), рис (1 склянка), окріп.

Приготування:

Цибулю заздалегідь промиваємо, очищаємо від лушпиння і дрібно ріжемо.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією. Викладаємо на неї подрібнену цибулю, обсмажуємо 2-3 хвилини на середньому вогні.

Усі овочі промиваємо у проточній воді. Печериці нарізаємо пластинками і викладаємо на сковороду до цибулі. Обсмажуємо 3-4 хвилини на середньому вогні.

Сушені гриби подрібнюємо за допомогою блендера, щоб вийшов порошок. Додаємо його в сковороду.

Часник очищаємо від лушпиння та пропускаємо через прес, додаємо його, а також сіль, солодку паприку, мелений чорний перець та гострий перець (за бажанням).

Читайте також: Стейк із молодої капусти – сезонна страва: простий рецепт.

Моркву очищаємо, тремо на терці та також додаємо до інших інгредієнтів у сковороду. Тушкуємо приблизно 3-4 хвилини на середньому вогні.

Додаємо томатне пюре, квашену капусту та 250 мл води. Перемішуємо і доводимо до кипіння. Якщо немає томатного пюре, то можна взяти томатний сік або томатну пасту (її попередньо потрібно розвести у воді).

Потім додаємо в сковороду промитий рис, розрівнюємо його по поверхні. Всі інгредієнти заливаємо окропом – так, щоб він покрив їх на 2 см.

Духовку розігріваємо до 180°С. Ставимо в неї сковороду з лінивими голубцями і готуємо приблизно 1 годину. Або можна готувати і на плиті.

Готову страву подаємо до столу – такі голубці нагадуватимуть за смаком плов.

Цікаві новини для вас:

  1. Меренговий рулет став кулінарним хітом: як приготувати ніжний десерт із ягідним курдом.
  2. Як зробити безалкогольний мохіто у домашніх умовах: простий рецепт.
  3. Смачний полуничний чизкейк можна приготувати без випічки: простий рецепт.

Новини партнерів

Читайте також

Геніальний лайфхак допоможе зібрати дрібні предмети за хвилину

Експерт з прибирання показала лайфхак зі шкарпеткою, який допоможе зібрати дрібні предмети з підлоги

Часниковий хліб, на запах якого прибіжать сусіди: простий рецепт до вечері

Фудблогерка розповіла, як приготувати ніжний і ароматний часниковий хліб з сиром і травами

Знамениті лимонні панкейки із газети New York Times - рецепт, який став легендою

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати знамениті лимонні панкейки з рікотою за рецептом з газети New York Times