Лайм

Скуштували б торт з буряка? Рецепт оригінального десерту

Тільки не кажіть дітям, що це буряк

Всі знають, що варений буряк стає солодким і люблять його саме за цей смак. А як щодо шоколадного торта з буряка? Якщо вас заінтригувало поєднання солодкого овочу з какао, пропонуємо ідеальний рецепт для знайомства.

Експерти кулінарного сайту "Шуба" пропонують дещо цікавеньке для любителів шоколадної випічки - цей бісквіт варто приготувати.

Читайте також: Квадратні сирники, які тримають форму - діти будуть у захваті.

Варений буряк дуже солодкий і соковитий, тому тісто вийде вологим і насиченим. Цей диво-інгредієнт надасть торту приємну текстуру, а його смак взагалі не буде відчуватися. Під час випікання бісквіта дотримуйтеся традиційних правил, щоб він не впав і випікся рівномірно.

Підсилити шоколадний смак допоможе глазур - це той випадок, коли шоколаду багато не буває. Буряк треба зварити заздалегідь, а глазур найкраще смакуватиме з різних видів шоколаду - темного і молочного - з додаванням вершків.

Інгредієнти

Для тіста

  • Борошно пшеничне - 200 г
  • Сметана 15% - 200 г
  • Какао-порошок - 50 г
  • Цукор - 150 г
  • Буряк варений - 200 г
  • Цукор ванільний - 10 г
  • Розпушувач - 12 г
  • Олія соняшникова -100 мл

Для глазурі

  • Вершки 15% -100 мл
  • Шоколад чорний - 100 г

Читайте також: Чізкейк Сан Себастьян - рецепт того самого спаленого десерту з Іспанії.

Як приготувати буряково-шоколадний торт

1. Варені буряки очистьте, наріжте скибочками та перебийте на пюре у блендері.

2. Бурякове пюре змішайте з цукром, сметаною й олією.

3. Просійте борошно, додайте до нього какао, ванільний цукор, розпушувач і перемішайте.

4. З’єднайте бурякову масу із борошном і замісіть однорідне тісто.

5. Тісто викладіть у змащену олією форму і випікайте при 180°C 40 хвилин.

6. Для глазурі налийте у сотейник вершки, додайте подрібнений шоколад, нагрійте, постійно перемішуючи, і перед закипанням виключіть.

7. Полийте торт глазур’ю і поставте у холодильник до її застигання.

Цікаві новини для вас:

  1. Грушевий тарт татен - приготуйте французький пиріг по-новому.
  2. Цей смак ніколи не набридне: рецепт шарлотки від мами Лілії Цвіт.
  3. Осінній десерт за 15 хвилин - рецепт простої випічки від Ектора Хіменеса-Браво.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні