Лайм

Як врятувати пересолену страву - допоможуть бабусині поради

Ситуацію можна виправити!

Хто з нас під час приготування їжі не припускався помилки, пересолюючи страву? Так, це неприємно і навіть вредно для здоров'я, але є дієві способи, щоби виправити ситуацію. Пересолену страву завжди можна врятувати, додавши ще інгредієнтів чи долити води. Але коли вам не підходять ці способи, варто згадати про бабусин трюк із картоплею.

Про те, як врятувати пересолену страву, розповіли експерти порталу Sante+.

Читайте також: Варто додавати у страви частіше: названо 5 найкорисніших спецій.

Картопля - це універсальний овоч, який може творити чудеса на кухні. Змажена, пюре або запечена – картопля завжди знайде своє місце на наших тарілках. При цьому це саме той продукт, який може врятувати надто солону страву.

Звичайно, якщо ваш суп більше нагадує на смак Мертве море, картопля не зможе зробити чудо. Однак у вибрати частину солоної рідини їй цілком під силу.

Спробуйте ці способи, щоб виправити ситуацію із занадто великою кількістю солі у страві.

Додайте картоплю

Очистіть картоплю, вимийте і покладіть прямо в каструлю чи сковороду. Залиште її прокипіти з рештою інгредієнтів протягом десяти хвилин. Для таких страв, як запечена курка чи пасеровані овочі, картопля наріжте кубиками та додайте їх до приготування.

Розведіть водою

Якщо картопля недостатньо, додайте інгредієнти з низьким вмістом солі, наприклад свіжі овочі, бобові або навіть трохи води, щоб зменшити концентрацію солі. Будьте обережні, воду додавайте дозовано, щоб не змінити загальний смак страви. Тут важливо знайти тонкий баланс.

Читайте також: Як правильно зберігати яйця і як безпечно продовжити їх свіжість.

"Перепрограмуйте" рецепт

Якщо попри всі ваші зусилля страва залишається надто солоною, подумайте над тим, як приготувати з неї щось інше. У деяких випадках ви можете повторно використати пересолену страву в іншому рецепті. Наприклад, занадто солоний гуляш може стати основою для супу, а пересолене рагу - основою для соусу до іншої страви.

Додамо, що надмірне споживання солі не є корисним для вашого здоров'я. Досвідчені кулінари радять солити страву в кілька етапів - так ви завжди зможете спробувати її і додати солі в разі потреби. Найкраще пробувати регулярно під час приготування страви.

  • Раніше ми розповідали, як заморозити моркву на зиму.
  • Читайте також на theLime, як зберегти хліб свіжим надовго.
  • Цікаві новини для вас:

    1. Сушений, заморожений і консервований: як зберігати часник, щоб завжди був свіжий.
    2. Як розморозити м'ясо з 5 хвилин: хитрий лайфхак.
    3. Як заморожувати яблука на зиму - три перевірені способи.

    Новини партнерів

    Читайте також

    Геніальний лайфхак допоможе зібрати дрібні предмети за хвилину

    Експерт з прибирання показала лайфхак зі шкарпеткою, який допоможе зібрати дрібні предмети з підлоги

    Часниковий хліб, на запах якого прибіжать сусіди: простий рецепт до вечері

    Фудблогерка розповіла, як приготувати ніжний і ароматний часниковий хліб з сиром і травами

    Знамениті лимонні панкейки із газети New York Times - рецепт, який став легендою

    Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати знамениті лимонні панкейки з рікотою за рецептом з газети New York Times