RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Варто додавати у страви частіше: названо 5 найкорисніших спецій

Роль приправ в кулінарії часто недооцінюється господинями, однак варто якомога частіше додавати їх до страв: вони не тільки роблять смак їжі більш пікантним, а й посилюють корисні властивості продуктів.

"Апостроф" зібрав інформацію про 5 найкорисніших приправ у кулінарії, які додадуть родзинки вашим стравам.

Читайте також: Що приготувати з часникових стрілок: рецепт смачної заготовки на зиму

Чебрець

Ця рослина має масу корисних властивостей. Окрім того, що її листя мають антисептичні та протигрибкові властивості, чебрець зміцнює імунітет і захищає організм від хвороб. Він багатий речовинами, які благотворно впливають на всі системи організму, стимулюють ріст волосся і живлять шкіру. Чебрець можна додавати як в чай, так і в якості спеції до м’ясних і овочевих страв.

Гвоздика

ЇЇ пекучий пряний смак відомий, мабуть, всім, однак головне в гвоздиці – її склад. Вона містить вітаміни А, С, Е, К, майже всі вітаміни групи В, а також омега-3 і 6, залізо, магній і марганець. У народній медицині використовують її бактерицидні і протигрибкові властивісті. Гвоздику можна додавати у глінтвейн, а також в чай і каву, використовувати для приготування м’ясних страв.

Кориця

Одна чайна ложка меленої кориці містить стільки ж антиоксидантів, скільки 150 г чорниці. Ця приправа багата калієм, марганцем, залізом, міддю, селеном і цинком, вітамінами А, B1, B2, B9, С, Е, К. Кориця чинить позитивну дію на всі процеси, що протікають в організмі: від роботи печінки і нирок до зростання волосся. Корицю варто додавати у випічку, каші, м’ясні страви або посипати нею яблука – вийде смачний і корисний перекус!

Чорний перец

Чорний перець надзвичайно багатий на вітаміни і мінерали. Він містять вітаміни А, С, Е, К, РР, вітаміни групи В, фолієву і пантотенову кислоти, кальцій, цинк, мідь, залізо, калій, селен, марганець і фтор. Без перебільшення це єдина спеція з високим вмістом рослинного білка, але оскільки його багато не з’їси, джерелом протеїнів перець важко назвати. Зате він має протизапальну і антибактеріальну дію, стимулює імунітет і нормалізує кров’яний тиск. Спецію можна додавати практично в усі страви: від м’ясних і овочевих страв, до кави і чаю.

Імбир

Імбир відомий своєю імуностимулюючою дією. У періоди епідемій грипу і ГРВІ - згадаймо ажіотаж за імбирем під час пандемії коронавірусу - багато людей додають його в чай або інші напої. Імбир багатий магнієм, який допомагає виводити токсини з організму. При застуді імбир зменшує нежить,і активізує імунітет завдяки високому вмісту вітаміну С і вітамінів групи В. Додавати імбир можна у випічку, м’ясні та овочеві страви, в чай, соки і смузі.

Раніше ми розповідали про те, як зберігати зелень в холодильнику, щоб довше залишалася свіжою.

Вас може зацікавити:

Як заморозити петрушку на зиму, щоб була як свіжа: три перевірені способи

Кабмін заборонив експорт стратегічного продукту: чи варто запасатися українцям

Як виростити ароматний кріп: названі "популярні" помилки садівників