Лайм

Просто і смачно - рецепт оригінального пирога з сиром із тіста філо

Що може бути краще за легку, хрустку і ароматну випічку?

Тісто філо — це розкачане до напівпрозорості прісне витяжне тісто, з якого виготовляють ніжну, крихку, шарувату випічку. Воно є одним з найпопулярніших у Греції, балканських і близькосхідних країнах через приємну текстуру, що пришвидшує приготування багатьох страв. З тіста філо виготовляється безліч найрізноманітнішої листкової солодкої та солоної випічки, найвідоміші приклади — пахлава, струдель, спанакопіта, роліні.

Фудблогерка Наталія Жук пропонує приготувати з тіста філо неймовірно смачний пиріг з сиром. Його "родзинка" - в особливому нарізанні тіста і смачній начинці.

Читайте також: Чебуреки на мінералці з сиром — суперпростий рецепт від Ектора.

Інгредієнти:

  • 200 мл газованої води
  • 100 мл соняшникової олії
  • 1/2 ч. л сіль
  • 400 г тісто філо
  • 400 г сиру фета
  • 2 яйця
  • 150 г йогурту
  • 5 г розпушувача
  • 1/2 ч. л солі
  • 200 мл молока
  • кунжут

Читайте також: Хачапурі на кефірі — суперлегкий рецепт, який завжди вдається.

Як приготувати оригінальний пиріг з тіста філо з сиром

Вам знадобиться деко розміром 24 см х 30 см.

1. Спочатку змішаємо мінеральну газовану воду, олію та сіль.

2. Листок тіста філо змащуємо сумішшю води з олією і складаємо вдвоє. Викладаємо у форму, накривши один з чотирьох бортиків. Так робимо ще з трьома листами, які також зверху змащуємо водою з олією.

3. Два листи тіста філо скручуємо у трубочку і нарізаємо на смужки, які рівномірно розподіляємо у деку. Робимо те саме ще 4-6 листами. Розправляємо "стружку" з тіста філо і поливаємо все водою з олією.

4. Для начинки 400 г сиру фета розминаємо виделкою, додаємо 2 яйця, 150 г йогурту або сметани, пів чайної ложки розпушувача, пів чайної ложки солі та 200 мл молока. Усе ретельно перемішуємо і виливаємо у форму.

5. Рівномірно розподіляємо, щоб начинка заповнила всі щілинки.

6. Накриваємо начинку тістом та зверху ще раз поливаємо водою з олією.

7. Наверх кладемо останній листок тіста філо, який також змащуємо олією з водою. Верх пирога проколюємо дерев’яною шпажкою та посипаємо кунжутом.

8. Випікаємо у розігрітій до 180° духовці приблизно на 35-40 хвилин.

Цікаві новини для вас:

  1. Пиріг з лаваша з м'ясом та сиром – простий спосіб приготувати вечерю за 15 хвилин.
  2. Як приготувати пиріг-равлик з тіста філо - і смачно, і красиво.
  3. Як запекти найсмачнішу рибу у фользі - поради від шеф-кухаря Ярославського.

Новини партнерів

Читайте також

Улюблені з дитинства "Каштани": рецепт печива з маминого записника

Фудблогерка Віта Лавренчук показала, як приготувати ніжне печиво Каштани на варених жовтках

Дубайський шоколад можна зробити вдома - модний десерт не за всі гроші світу

Фудблогерка показала рецепт, за яким можна приготувати супермодний дубайський шоколад вдома

Той самий "зелений салат", що підірвав TikTok: рецепт для післясвяткового розвантаження

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати зелений салат Вітамінна бомба