Петрушка - зелень, яка не боїться холодів, відповідно жовтень - це найкращий час для того, аби її висадити. Якщо все зробити правильно, насіння набухне під землею та чекатиме слушного моменту, аби пуститися в ріст.

У виданні "На пенсії" пояснили, що потрібно робити, аби у майбутньому не прогавити врожай петрушки.

ПетрушкаФото: Facebook

Коли у жовтні температура повітря буде на рівні +2...+3 °C удень, а вночі будуть перші морози, варто братися до справи.

Читайте також: Ґрунтові бджоли на ділянці: як захистити територію від непроханих гостей.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Насіння треба взяти значно більше, ніж під час сіяння навесні, бо, звісно ж, проросте не все.

Для петрушки варто обрати південну сторону. А ще краще, якщо на цьому місці раніше росли помідори, часник та цибуля. Грядку потрібно попередньо перекопати, розпушивши землю.

Перегній ідеально підійде для підживлення: потрібно одне відро на 1 м². Можна використовувати і деревний попіл (одна склянка на 1 м²) або суперфосфат (одна щіпка на 1 м²).

Ямки мають бути глибиною 3-4 см, у них варто насипати пісок, накривши сухою травою або клейонкою. А перед висіванням клейонку і траву забираємо і саджаємо насіння. Все. Залишилось присипати сухою землею й накрити соломою або сухими гілками. Поливу грядка не потребує.

Раніше ми писали, як картопляні шкірки можуть допогти дереву відродитися. У шкірці картоплі міститься велика кількість калію, крохмалю, фосфору та магнію.

Цікаві новини для вас: