Петрушка - зелень, яка не боїться холодів, відповідно жовтень - це найкращий час для того, аби її висадити. Якщо все зробити правильно, насіння набухне під землею та чекатиме слушного моменту, аби пуститися в ріст.
У виданні "На пенсії" пояснили, що потрібно робити, аби у майбутньому не прогавити врожай петрушки.
Петрушка
Коли у жовтні температура повітря буде на рівні +2...+3 °C удень, а вночі будуть перші морози, варто братися до справи.
Читайте також: Ґрунтові бджоли на ділянці: як захистити територію від непроханих гостей.
Насіння треба взяти значно більше, ніж під час сіяння навесні, бо, звісно ж, проросте не все.
Для петрушки варто обрати південну сторону. А ще краще, якщо на цьому місці раніше росли помідори, часник та цибуля. Грядку потрібно попередньо перекопати, розпушивши землю.
Перегній ідеально підійде для підживлення: потрібно одне відро на 1 м². Можна використовувати і деревний попіл (одна склянка на 1 м²) або суперфосфат (одна щіпка на 1 м²).
Ямки мають бути глибиною 3-4 см, у них варто насипати пісок, накривши сухою травою або клейонкою. А перед висіванням клейонку і траву забираємо і саджаємо насіння. Все. Залишилось присипати сухою землею й накрити соломою або сухими гілками. Поливу грядка не потребує.
Раніше ми писали, як картопляні шкірки можуть допогти дереву відродитися. У шкірці картоплі міститься велика кількість калію, крохмалю, фосфору та магнію.
Цікаві новини для вас:
- Здорова та міцна кора: як вапно може захистити дерева в саду.
- Лушпиння цибулі, попіл та інші натуральні добрива, яким слід підживити квіти восени.
- Даруватимуть плоди до заморозків: як доглядати огірки в теплиці.