Зібрати урожай яблук - це половина справи, а правильно їх зберігати у зимовий період - це вже справжня господарська стратегія. Плоди залишаться свіжими та неушкодженими, якщо знати прості правила.
Авторка українського YouTube-каналу "Сад і виноград" розповіла, як правильно організувати простір для зберігання яблук.
Ароматні яблука
Городниця порадила залишити зібрані яблука у прохолодному місці протягом двох тижнів, аби вони адаптувалися. Одразу ж буде видно плоди, непридатні до зберігання, вони почнуть гнити.
Читайте також: Лушпиння цибулі, попіл та інші натуральні добрива, яким слід підживити квіти восени.
Також потрібно приготувати контейнери та ящики для зберігання яблук. Вони можуть бути як пластмасовими, так і дерев'яними. Дно ящиків варто застелити паперовими рушниками.
"Під час зберігання яблука продовжують дозрівати, і може з'явитися конденсат. Мокрі яблука швидко починають псуватися, а щоб цього не сталося, на дно ящиків кладуть паперові рушники – вони поглинають вологу, і плоди залишаються сухими", – уточнила блогерка.
Городниця порадила ставити біля ящиків з урожаєм відкриті ємності з водою. Завдяки такому простому лайфхаку плоди залишатимуться соковитими та не всихатимуть до самої весни.
Раніше ми писали, як захистити дерева від шкідників та тріщин. Аби уникнути цих проблем, варто побілити кору дерева, а це чудовий сонцезахисний чинник.
Цікаві новини для вас:
- Соковита хурма у саду: що зробити, аби тропічне дерево прижилося.
- Три хвилі висадки: зробіть це восени і здивуєтесь кількості полуниці у травні.
- Вражають серце та нирки: які кімнатні рослини є небезпечними для котів.