Лайм

Оксані Марченко - 47: як змінилася скандальна ведуча України

За роки кар'єри знаменитість не раз опинялася в епіцентрі гострих дискусій

28 квітня одна з найвідоміших українських телеведучих Оксана Марченко, дружина одіозного політика Віктора Медведчука, святкує свій 47-й день народження. За роки кар'єри та навіть після виходу з ТБ-ефіру ведуча передач "Україна має талант" та "Х-фактор" неодноразово опинялася в епіцентрі гострих дискусій.

У соцмережах і на телебаченні Марченко часто діставалося через її кумівство з президентом Росії Володимиром Путіним, а також через зовнішність - останнім часом знаменитість підозрюють у захопленні пластичними операціями. The Lime простежив, як змінювалася зовнішність іменинниці.

Про роботу на телебаченні Оксана Марченко задумалося лише в 90-х, в роки навчання на історичному факультеті Київського Педагогічного університету імені Драгоманова. До цього, будучи підлітком, цікавилася медициною і мріяла стати хірургом. Закінчивши восьмий клас, майбутня знаменитість навіть вступила до медичного училища, але пізніше була змушена забрати документи і перервати навчання через сімейні обставини.

Випускницею столичного ВНЗ Марченко стала в 1995 році, але до цього, після перемоги в конкурсі непрофесійних телеведучих, встигла отримати першу роботу на ТБ. Так, у свої 19 років студентка стала обличчям телеканалів "ЮТАР" та "УТ-1", на яких вела програми "Стрімані вівторкі", "Доброго ранку, Україно!". У ті ж роки, будучи на зйомках, Марченко познайомилася зі своїм першим чоловіком Юрієм Коржем і незабаром народила первістка - сина Богдана.

Навесні 1999 року ТБ-знаменитість стала ведучою церемонії "Людина року". По її завершенні Марченко належало зустріти людину, дружиною якого вона є по сьогоднішній день - юриста і політика Віктора Медведчука. Уже наступного року Оксана Марченко заснувала телевізійну компанію "Омега-ТВ" і дебютувала в ефірі "УТ-1" у соціально-розважальним шоу "Моя професія", пізніше - в політичних ток-шоу "Час".

З Віктором Медведчуком телеведуча обвінчалася в 2003-му і вже наступного року народила доньку Дарину. Хрещеними батьками дівчинки стали Володимир Путін і дружина Дмитра Медведєва Світлана. Тоді ж Марченко почала працювати над циклом "Імена" - серією передач про відомих особистостей з історії України. З 2005 року програма транслювалася на каналі "Інтер". Широку впізнаваність Марченко у 2007 році приніс іменний проект "Шоу Оксани Марченко". Як зазначали автори передачі, мета його полягала в допомозі людям, які опинилися в різних безвихідних ситуаціях.

З 2009 по 2014 роки Марченко вела популярний проект каналу СТБ "Україна має талант". З 2010 по 2016 рік - шоу "Х-фактор".

Останньою гучною появою Оксани Марченко на ТБ став проект "Танці з зірками" на "1+1". У ньому телеведуча взяла участь всупереч протестам співробітників телеканалу і масовій критиці в соцмережах. Причиною обурення громадськості стали відносини знаменитості та її чоловіка з президентом країни-агресора, небажання пари визнати агресію Кремля по відношенню до України і публічні проросійські заявами Віктора Медведчука.

Критика і протести тривали кілька тижнів, аж до 8-го випуску передачі, від участі в якому Марченко відмовилася. Покинути проект ведуча нібито вирішила через травму, яку отримала під час підготовки до майбутнього ефіру.

  • Раніше під час прямого ефіру програми "Танці з зірками", темою якого став "Рік, який змінив моє життя", Оксана Марченко вперше показала архівне сімейне відео.
  • Своїм фанам в Instagram Оксана Марченко розповіла, що побувала на презентації книги Доменіко Дольче Queens Alta moda di Dolce & Gabbana. Там ведуча спробувала себе в новій ролі - стала моделлю.

Читайте також

"Нова мелодія, стара істина": Лобода презентувала сингл Spogady

Співачка Світлана Лобода представила новий сингл з текстом, заснованим на особистих переживаннях