Лайм

Хворий француз вирішив померти в прямому ефірі на Facebook, але адмінів не розчулити - чоловіка відправили в бан

У липні цього року Еммануель Макрон відмовив чоловікові в евтаназії

57-річний житель Франції Ален Кок вирішив провести онлайн-трансляцію сових останній днів життя, але адміністрація Facebook залишилася непохитною - чоловікові закрили можливість проводити прямі ефіри в соцмережі.

Кок хворий невиліковним дегенеративним захворюванням, при якому злипаються стінки артерій, пише BBC. У липні цього року чоловік направив президенту Франції Еммануелю Макрона лист, в якому описав свої симптоми і попросив про евтаназію. Макрон зізнався, що був дуже зворушений зверненням Кока, але не може поставити себе вище закону, яким евтаназія заборонена.

Ален Кок Фото: Facebook / Affaire Alain Cocq

У зв'язку з цим 5 вересня чоловік навідріз відмовився від їжі, води та ліків. При цьому Кок заявив, що розуміє, які муки чекають його найближчим часом. "Але я зробив свій вибір і я спокійний", - вказав він у бесіді з журналістами.

Крім цього свої останні дні життя Кок вирішив показати користувачам Facebook і запустив онлайн-трансляцію. Але так як правила соцмережі забороняють демонструвати спроби самогубства, насильство, смерть та інший подібний контент, доступ до запровадження прямих ефірів Коку одразу ж закрили. Наразі до 8 вересня.

"Ми поважаємо рішення [Алена Кока] привернути увагу до цього складного питання, але, дотримуючись порад експертів, ми прийняли рішення заблокувати його трансляцію", - відповіли журналістам представники Facebook. У свою чергу, француз звернувся до фоловерів і закликав допомогти йому достукатися до адміністрації соцмережі.

Примітно, що у Франції, як і в багатьох інших країнах світу, питання щодо евтаназії є доволі спірним, адже багато людей виступає за право невиліковно хворих піти з життя за власним бажанням. На сьогоднішній день евтаназія дозволена в Швейцарії, Бельгії, Нідерландах, Канаді, Люксембурзі та Колумбії.

  • Читайте також на theLime, як 11-річний хлопчина сів за кермо автомобіля, але замість покарання отримав славу і став героєм. Адже завдяки його сміливості бабуся отримала невідкладну допомогу медиків.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймПочитати
Теги:

Читайте також

Шевченко - не "дід у шапці": 5 неочевидних фактів про українського поета

9 березня 2024 року – 210 років від дня народження Тараса Шевченка – добірка фактів з біографії поета розкриє його з несподіваних сторін

Краще не дивитися на голодний шлунок: яким вийшов новий український фільм "Смак свободи"

Фільм Смак свободи виходить у прокат 7 березня - про що стрічка, хто у ній зіграв та як коментують прем'єру автори проекту - трейлер

Світ, який ми намагаємося повернути - сценаристка Олена Моренцова-Шулик про фільм "Смак свободи"

7 березня у прокат виходить Смак свободи - в інтерв'ю сценаристка Олена Моренцова-Шулик розповіла про новий український фільм