Лайм

Вчені розповіли, які чоловіки зраджують частіше - тепер власникам низького голосу не позаздриш

Чоловіки з низьким глибоким голосом виявилися менш вірними

Власники глибокого баритону опинилися під підозрою: згідно з новим дослідженням китайських вчених, чоловіки з низьким голосом зраджують частіше володарів більш високого тембру, пише New York Post.

Фото: pixabay.com

Чоловіки з низьким глибоким голосом часто здаються жінкам привабливими: такий тембр пов'язаний з високим рівнем тестостерону, і з точки зору еволюції вказує на високі шанси народження здорових дітей. Але бурхливі гормони можуть зробити чоловіка менш вірним, і вчені з Південно-Західного університету Китаю підтвердили це в експерименті за участю більше 250 добровольців.

Спочатку чоловіків попросили зачитати список слів і визначили висоту їхніх голосів з урахуванням різних факторів, включаючи форму рота, гортані і рівень тестостерону. Потім добровольці - молоді гетеросексуали з гарним здоров'ям - пройшли психологічний тест із питаннями про їхнє ставлення до вірності. Так, чоловіки з більш глибоким і низьким голосом частіше говорили про допустимість зради. Коли аналогічний тест влаштували жінкам, у них не було помітної різниці у ставленні до вірності незалежно від висоти голосу.

Вчені дійшли висновку, що тестостерон і характеристики, які залежать від цього гормону, можуть бути надійними індикаторами поведінки чоловіків. Частиною проблеми виявився і сам низький голос, оскільки він робить їх більш привабливими і збільшує шанси на сексуальні контакти поза існуючих романтичних стосунків.

У дослідження брали участь лише молоді студенти університету, і тепер вчені мають намір оцінити чоловіків і жінок старшого віку, щоб побачити, чи підтвердяться їхні висновки в інших вікових категоріях і в більш тривалих відносинах.

  • Раніше найстаріша подружня пара в світі поділилася секретом сімейного щастя. Хуліо і Вальдраміны 110 і 104 роки, і разом вони 79 років. Щасливий шлюб довгожителі побудували на взаємній повазі та емоційній зрілості.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Шевченко - не "дід у шапці": 5 неочевидних фактів про українського поета

9 березня 2024 року – 210 років від дня народження Тараса Шевченка – добірка фактів з біографії поета розкриє його з несподіваних сторін

Краще не дивитися на голодний шлунок: яким вийшов новий український фільм "Смак свободи"

Фільм Смак свободи виходить у прокат 7 березня - про що стрічка, хто у ній зіграв та як коментують прем'єру автори проекту - трейлер

Світ, який ми намагаємося повернути - сценаристка Олена Моренцова-Шулик про фільм "Смак свободи"

7 березня у прокат виходить Смак свободи - в інтерв'ю сценаристка Олена Моренцова-Шулик розповіла про новий український фільм