Лайм

Таїланд знову відкритий для українців: головне про відпочинок цього сезону

Які умови цього сезону своїм гостям пропонує мальовничий Таїланд

Після тривалої паузи в прийомі іноземних гостей в зв'язку зі світовою пандемією Туристичне управління Таїланду (TAT) з радістю повідомляє, що Таїланд знову відкрив свої кордони для українців і запрошує їх на відпочинок та довгострокове перебування вже цієї зими.

В даний час Таїланд пропонує українцям кілька варіантів для в'їзду: нова туристична віза (TR) терміном дії 90 днів, спеціальна туристична віза (STV), яка дозволяє перебувати в країні 90 днів з максимальним продовженням до 270 днів, та інші довгострокові неімміграційні візи.

Фото: tourismthailand.com.ua

Очікується, що найближчим часом буде офіційно оголошено про відновлення безвізового в'їзду, що дозволить українцям відвідувати Таїланд на термін до 45 днів без оформлення візи.

«З червня Таїланд живе в звичайному режимі і повністю готовий до прийому іноземних гостей. Різноманітні візові опції і членство в Elite Card надають чудову можливість для українців, зокрема, для професіоналів, зайнятих віддаленою роботою та членів їхніх родин, уникнути негараздів місцевої зими та провести найхолодніші місяці року в теплому та сонячному Таїланді, який також є одним з найбільш безпечних місць у світі щодо пандемії COVID-19», - прокоментувала пані Ваджанан Сільпаворнвіват, директор представництва TAT у Східній Європі.

Що стосується авіасполучення з Таїландом, все більше авіакомпаній відновлюють рейси до країни. Кілька великих авіакомпаній, в тому числі Turkish Airlines, регулярно виконують рейси до Бангкоку. Emirates та Qatar Airways планують запустити рейси на Пхукет вже в грудні 2020 року.

Фото: tourismthailand.com.ua

«Ми раді, що провідні авіалінії світу виступили зі спеціальними ціновими пропозиціями, щоб зробити подорож українців до Таїланду приємною з самого початку», - додала пані Сільпаворнвіват.

У зв'язку зі світовою пандемією перед польотом до Таїланду необхідно отримати дозвіл на в'їзд (CertificateofEntry), сертифікат придатності до польоту (FittoFlyCertificate) і негативний ПЛР-тест на COVID-19, зроблений не раніше, ніж за 72 години до вильоту.

Фото: tourismthailand.com.ua

Після прибуття в аеропорт Таїланду всіх відвідувачів просять пройти 14-денний альтернативний державний карантин (ASQ) в затверджених урядом місцях. В даний час існує більше 100 варіантів розміщення на термін ASQ в Бангкоку і інших провінціях, включаючи популярні пляжні курорти, такі як Пхукет, Самуї та Паттайя.

Такі посилені процедури і вимоги до в'їзду покликані забезпечити захист здоров'я як місцевого населення, так і прибувають відвідувачів. Таїланд, де за весь період пандемії зареєстровано близько 4200 випадків COVID-19 і 60 смертельних випадків, згадується Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ) як приклад успішного управління ситуацією з COVID-19 і є одним з найбезпечніших місць на планеті в плані пандемії.

Фото: tourismthailand.com.ua

Після проходження карантину та отримання негативного результату ПЛР-тесту настає час насолодитися перебуванням в Таїланді в повній мірі. Туристів чекають прекрасні пляжі та мальовничі острови на півдні, гірські пейзажі та унікальна культура півночі, чарівні палаци й храми серед сучасних хмарочосів у Бангкоку, смачна вулична їжа та багато іншого. Чудова природа, багата культурна спадщина і всесвітньо відома тайська гостинність зроблять вашу поїздку до Таїланду, як завжди, незабутньою.

В даний час українці, які хочуть відвідати Таїланд, повинні подати заяву на отримання візи в Посольство Королівства Таїланд у Варшаві за 3 тижні до запланованого від'їзду. Для зручності заявники можуть передати повноваження довіреним особам або агентам у Польщі для подачі заявки від їх імені. Список авторизованих агентів, а також інші корисні поради щодо в'їзду в Таїланд доступні на сайті tourismthailand.com.ua.

Найцікавіші новини тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Шевченко - не "дід у шапці": 5 неочевидних фактів про українського поета

9 березня 2024 року – 210 років від дня народження Тараса Шевченка – добірка фактів з біографії поета розкриє його з несподіваних сторін

Краще не дивитися на голодний шлунок: яким вийшов новий український фільм "Смак свободи"

Фільм Смак свободи виходить у прокат 7 березня - про що стрічка, хто у ній зіграв та як коментують прем'єру автори проекту - трейлер

Світ, який ми намагаємося повернути - сценаристка Олена Моренцова-Шулик про фільм "Смак свободи"

7 березня у прокат виходить Смак свободи - в інтерв'ю сценаристка Олена Моренцова-Шулик розповіла про новий український фільм