Лайм

Помер Ларрі Флінт - видавець журналу "Хастлер", який все життя боровся з охоронцями моралі

Флінт був одним з найуспішніших бізнесменів в індустрії розваг для дорослих

Американський видавець Ларрі Флінт помер у віці 78 років. Творець відомого порнографічного журналу "Хастлер" мав серйозні проблеми зі здоров'ям і помер в своєму будинку на Голлівудських пагорбах, пише Associated Press.

Племінник видавця Джиммі Флінт-молодший підтвердив, що причиною смерті дядька стала серцева недостатність. Ларрі Флінт був паралізований нижче пояса після спроби вбивства у 1978 році, і з тих пір мав безліч супутніх захворювань. Згідно LA Times, він пересувався на позолоченому івалідному візку вартістю понад $ 85 тис.

Фото: Getty Images

Ларрі Флінт називав себе "чемпіоном Першої поправки" і прославився численними судовими баталіями з приводу регулювання порнографії та свободи слова у США. Його противниками часто виявлялися релігійні консерватори та феміністські групи. Одного разу в суд на Флінта подав впливовий пастор і телепроповідник Джеррі Фалуелл, якого "Хастлер" висміяв у пародійної статті. Справа дійшла до Верховного суду і лягла в основу байопіку "Народ проти Ларрі Флінта" з Вуді Харрельсоном у головній ролі. Фільм Мілоша Формана був номінований на "Оскар" і отримав безліч нагород, включаючи два "Золоті глобуси" і "Золотого ведмедя" Берлінського кінофестивалю.

Ларрі Флінт народився у Кентуккі в 1942 році і виріс у бідній родині. Він кинув школу у 9 класі, але став одним з найуспішніших бізнесменів в індустрії розваг для дорослих. До 1970 року він керував вісьмома стриптиз-клубами, а в 1974-му видав перший номер "Хастлера", який з дешевої брошури стрип-клубів розрісся до медіа-імперії з власним видавничим домом, казино і телеканалами. У 1975 році тираж "Хастлера" перевищив мільйон примірників завдяки публікації фотографій оголеної Жаклін Кеннеді Онассіс, зроблених папараці Сеттімо Гаррітано.

Флінт називав себе "чемпіоном Першої поправки" після перемоги в справі проти пастора Джеррі Фалуелла у 1988 році. Проповідник позвався проти Флінта після публікації образливою статті, в якій говорилося, що він спав зі своєю матір'ю. Суд встав на сторону видавця, ухваливши, що в рамках Першої поправки до Конституції США Фалуелл не може обмежувати свободу слова Флінта.

Фото: Getty Images

У березні 1978 року Флінт виходив з будівлі суду, де розглядалася справа про непристойність, коли серійний убивця Джозеф Франклін вистрілив у нього з рушниці 44 калібру. Пізніше він зізнався, що його розлютила міжрасова фотосесія в "Хастлері". Хоча Флінт висловлювався проти смертної кари, у 2013 році Франкліна стратили за допомогою смертельної ін'єкції за безліч злочинів на ґрунті расизму.

Ларрі Флінт активно цікавився політикою, підтримував одностатеві шлюби, виступав проти вторгнення США до Іраку у 2003 році, а в 2017 році запропонував $ 10 млн за компромат, який привів би до імпічменту Дональда Трампа. У 2003 році він також пробував свої сили в політиці, але програв на виборах губернатора Каліфорнії Арнольду Шварценеггеру.

Флінт був меценатом, фінансував дослідження травм спинного мозку, підтримував фонди проти жорстокого поводження з дітьми та насильства серед молоді. Його особисте життя було відзначено трагедіями. Видавець боровся з депресією, наркотичною та алкогольною залежністю, а його четверта дружина Алтея померла від передозування героїну. У 2014 році його дочка Ліза Флінт-Фугейт загинула в автокатастрофі у віці 47 років.

  • 67 років тому вийшов перший Playboy з Мерілін Монро. Так Х'ю Хефнер став знаменитим, а актриса навіть не знала про його витівку. Видавець ніколи не приховував, що захоплювався актрисою, хоча вони ніколи не зустрічалися.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Шевченко - не "дід у шапці": 5 неочевидних фактів про українського поета

9 березня 2024 року – 210 років від дня народження Тараса Шевченка – добірка фактів з біографії поета розкриє його з несподіваних сторін

Краще не дивитися на голодний шлунок: яким вийшов новий український фільм "Смак свободи"

Фільм Смак свободи виходить у прокат 7 березня - про що стрічка, хто у ній зіграв та як коментують прем'єру автори проекту - трейлер

Світ, який ми намагаємося повернути - сценаристка Олена Моренцова-Шулик про фільм "Смак свободи"

7 березня у прокат виходить Смак свободи - в інтерв'ю сценаристка Олена Моренцова-Шулик розповіла про новий український фільм