Лайм

У США помер вбивця Рональд Дефео - його злочин став сюжетом для фільмів про "жахи Амітівілля"

У 1974 році Дефео вбив своїх батьків, двох сестер і двох маленьких братів

У лікарні Нью-Йорка у віці 69 років помер Рональд Дефео-молодший - людина, страшний злочин якої дав початок міській легенді про "жахи Амітівілля". Історія Дефео лягла в основу книги та кількох фільмів, і досі бентежить уяву людей.

Рональд Дефео-молодший залишає суд після слухання 15 листопада 1974 року. Фото: NY Post / AP

13 листопада 1974 року Рональд Дефео застрелив своїх батьків, братів і сестер, поки вони спали в своїх ліжках у затишному будинку на Лонг-Айленді. Спочатку він назвав вбивцею друга свого батька, мафіозі Луї Фалліні, однак наступного дня зізнався в скоєному. На суді 23-річний Дефео стверджував, що вбив сім'ю в порядку самооборони, тому що чув їхні голоси, що плели проти нього змову. Найнятий адвокатом психіатр підтримав версію про неосудність чоловіка, але психіатр з боку звинувачення доктор Гарольд Золан стверджував, що, хоча Дефео мав антисоціальний розлад особистості, вживав героїн і ЛСД, в ніч убивства він усвідомлював свої дії.

Будинок "Хай Хоупс" в Амітівілля на Лонг-Айленді, де у 1974 році відбулося масове вбивство. Фото: Wikipedia

У справі Дефео досі залишається багато загадок. Всі жертви були вбиті в ліжку і лежали на животі, і хоча Рональд стріляв у них з рушниці Marlin 336C калібру 35, ніхто з них не намагався втекти. На допиті Дефео заявив, що накачав сім'ю наркотиками, але звіт про розтин спростував його слова. "Ми провели велику токсикологію не тільки крові і сечі, але і всіх органів, і в їхніх тілах нічого не було", - розповіли судмедексперти. Сусіди також чули постріли, а ті, хто не спав під час убивства, чули тільки гавкіт їхньої сімейної вівчарки Шеггі.

Суд засудив Рональда Дефео-молодшого до 150 років ув'язнення - шести термінів по 25 років кожен. Через рік після жахливих убивств Джордж і Кеті Лац переїхали до будинку, але протрималися там всього 28 днів. Пара розповіла, що в будинку чути дивні звуки і голоси, а зі стін сочиться зелений слиз. Їхні слова надихнули американського письменника Джея Енсона на створення роману "Жахи Амітівілля", який у 1979 році отримав першу екранізацію. У 2005 році хоррор отримав ремейк з Райаном Рейнольдсом у головній ролі.

За минулі роки зловісний будинок в Амітівіллі кілька разів виставляли на продаж, а в березні 2017 року його купили за $ 605 тис. Агент з нерухомості Джеральд О'Ніл сказав Pe ople, що місцеві називають цю історію "Містифікація Амітівілля".

"Вся історія була вигадана. Це було організовано, щоб допомогти з потенційним "демонічним" захистом сину, який убив свою сім'ю", - сказав він.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Шевченко - не "дід у шапці": 5 неочевидних фактів про українського поета

9 березня 2024 року – 210 років від дня народження Тараса Шевченка – добірка фактів з біографії поета розкриє його з несподіваних сторін

Краще не дивитися на голодний шлунок: яким вийшов новий український фільм "Смак свободи"

Фільм Смак свободи виходить у прокат 7 березня - про що стрічка, хто у ній зіграв та як коментують прем'єру автори проекту - трейлер

Світ, який ми намагаємося повернути - сценаристка Олена Моренцова-Шулик про фільм "Смак свободи"

7 березня у прокат виходить Смак свободи - в інтерв'ю сценаристка Олена Моренцова-Шулик розповіла про новий український фільм