Лайм

5 кращих міні-серіалів 2021 року, номінованих на премію "Еммі"

У їх числі - "Мейр з Істтауна" і "ВандаВіжн"

Якщо вибір серіалу на вечір здається вам непростим завданням, список номінантів на телевізійну премію "Еммі-2021" суттєво його полегшить. Представники Американської телевізійної академії вибрали найкращі міні-серіали, які вийшли з 1 червня 2020 року по 31 травня 2021-го. Їхній перегляд не займе багато часу, але напевно захопить вас із головою.

"ВандаВіжен" (9 серій)

Жанр: фантастика, комедія, драма, супергерої

Серіал, присвячений персонажам Marvel Ванді Максімофф (Червоній відьмі) і роботу-андроїду Віжену, став першим проектом у Четвертій фазі кіновсесвіту. Його дія відбувається після драматичний подій фільму "Месники: Фінал" (2019). Сімейна пара супергероїв, чиє життя в містечку Веств'ю перетворилося на ретро-ситком, починає підозрювати, що з їхньою реальністю щось не так. У серіалі всього 9 епізодів, але його прямим продовженням стане фільм "Доктор Стрендж: У мультивсесвіті божевілля" (2022).

"Мейр з Істтауна" (7 серій)

Жанр: драма, детектив

Серіал з Кейт Вінслет в ролі детектива поліції Мейр Шіен розповість про розслідування вбивства 17-річної матері-одиначки в депресивному передмісті Філадельфії. Розплутуючи складну справа, героїня переживає труднощі в сімейному житті і намагається впоратися з втратою наркозалежного сина-самогубці.

"Я можу знищити тебе" (12 серій)

Жанр: драма

20-річна письменниця Арабелла, яка прославилася дебютною книжкою "Хроніки ситого мілленіала" і отримала титул "Ікона тисячоліття", робить перерву в роботі заради зустрічі з друзями. Після бурхливої вечірки в Лондоні дівчина не може згадати, що з нею сталося, і відновити події ночі їй допомагає пара друзів. Дізнавшись про зґвалтування, Арабелла намагається домогтися справедливості і налагодити своє життя.

"Підземна залізниця" (11 серій)

Жанр: драма

У США "підземною залізницею" називали мережу прихованих маршрутів і притулків, які допомагали поневоленим афроамериканцам тікати на свободу на початку і в середині 1800-х років. Серіал Amazon Prime використовує елементи магічного реалізму, тому тут показана справжня залізниця з машиністами, кондукторами, шляхами і тунелями. Головна героїня Кора біжить із бавовняної плантації у штаті Джорджія, а за нею по п'ятах слідує жорстокий мисливець за рабами-втікачами.

"Хід королеви" (7 серій)

Жанр: драма

Популярний міні-серіал Netflix з Анею-Тейлор Джой e 2020 році зібрав всі можливі нагороди, включаючи "Золотий глобус". Шоу розповідає про становлення обдарованої шахістки Бет Хармон, яка навчилася грати в сирітському притулку і стала чемпіонкою в юному віці. Захоплена шахами дівчина стає залежною від алкоголю і транквілізаторів, до яких звикла ще в ранньому дитинстві. Серіал розповідає про її дитинство і юність у 1950-1960-х роках.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Шевченко - не "дід у шапці": 5 неочевидних фактів про українського поета

9 березня 2024 року – 210 років від дня народження Тараса Шевченка – добірка фактів з біографії поета розкриє його з несподіваних сторін

Краще не дивитися на голодний шлунок: яким вийшов новий український фільм "Смак свободи"

Фільм Смак свободи виходить у прокат 7 березня - про що стрічка, хто у ній зіграв та як коментують прем'єру автори проекту - трейлер

Світ, який ми намагаємося повернути - сценаристка Олена Моренцова-Шулик про фільм "Смак свободи"

7 березня у прокат виходить Смак свободи - в інтерв'ю сценаристка Олена Моренцова-Шулик розповіла про новий український фільм