Лайм

В Японії збираються стратити 74-річну "чорну вдову", яка вбивала своїх коханців

Чісако Какехі засудили до смерті в 2017 році

74-річна японка Чісако Какехі з 2017 року перебуває в камері смертників за вбивство трьох романтичних партнерів і спробу вбивства четвертого. CNN розповів історію серійної вбивці, яка шокувала весь світ.

Фото: Japan Times

Про юність Чісако Какехі відомо небагато: вона народилася в префектурі Сага на південному заході Японії, працювала на поліграфічній фабриці і вперше вийшла заміж у 1969 році, коли їй було 23. Шлюб тривав 25 років до смерті її чоловіка від хвороби у 1994-му.

Вважається, що вбивства почалися у 2007 році, коли Чісако вступила у стосунки з 78-річним Тошіакі Суехіро. Чоловік приймав харчові добавки, під одну з яких жінка замаскувала капсулу з ціанідом. 18 грудня Какехі пообідала з Суехіро і його дітьми, і вже через 15 хвилин чоловік втратив свідомість на вулиці. До моменту приїзду швидкої він був на межі зупинки дихання. Суехіро - єдиний із чотирьох жертв Какехі, якому вдалося вижити, але він осліп і залишився з невиліковною дисфункцією головного мозку. Чоловік помер через півтора роки і так і не дізнався, хто його згубив.

У 2011 році 71-річний Масанорі Хонда був у хорошій фізичній формі, часто відвідував спортивні клуби та з головою занурився у стосунки з приємною вдовою. Того ж року пара розповіла друзям, що збирається одружитися, але вже навесні 2012 року серійна вбивця зробила наступний крок. 9 березня вона зустріла Хонду в магазині, після чого він втратив свідомість і помер у лікарні менш ніж через 2 години. Пізніше слідство показало, що Какехі не збиралася доживати свої роки з Хондою. За два місяці до його смерті вона вже почала таємно зустрічатися з іншими чоловіками через агентство знайомств.

У 2013 році Какехі зав'язала стосунки з 75-річним Мінору Хіоко, який повернувся до активного життя після лікування раку легенів. Пара планувала залишитися "разом назавжди", часто відвідувала ресторани та ночувала вдома одне в одного. Роман добіг кінця 20 вересня після чергової вечері. Як і друга жертва Какехі, Хіоко часто приймав харчові добавки, тому без роздумів прийняв з її рук капсулу ціаніду. Чоловік почав задихатися і втратив свідомість. Жінка збрехала бригаді швидкої, що у нього немає дітей і він страждає невиліковним раком легенів. Вона відмовила лікарів реанімувати Хіоко, і той помер протягом двох годин.

Фото: pixabay.com

Лише через два місяці після смерті Хіоко "чорна вдова" вийшла заміж за свою останню жертву - Ісао Какехі. Через місяць після весілля вона вже почала таємно зустрічатися з іншим, поки її чоловік насолоджувався яскравим новим життям. Через кілька тижнів після обіду у чоловіка зупинилося дихання. Какехі викликала швидку, але через годину він помер у лікарні.

Смерть Ісао Какехі вперше викликала у поліції підозри, і розслідування швидко розплутало мережу обману "чорної вдови". Розтин трупів у Японії зазвичай проводяться тільки при підозрі на вбивство, тому смерті колишніх партнерів Чісако свого часу залишилися непоміченими. Але смерть Ісао Какехі визнали досить підозрілою, і розтин показав смертельну кількість іонів ціаніду в його серці, крові і шлунку, а також ерозію шлунка.

Кілька днів по тому поліцейські виявили в квартирі Какехі порожні капсули від харчових добавок, які вона заправляла подрібненим ціанідом. Потім вони знайшли у викинутому горщику пакет зі слідами ціаніду. Виявилося, що колись жінка отримала отруту на своїй своїй роботі на поліграфічній фабриці.

Поліція заарештувала вбивцю, і після багатомісячних допитів вона нарешті зізналася в отруєнні Хонди, Хіоко і Суехіро капсулами ціаніду. Слідство вважало, що Какехі була пов'язана з вбивствами чотирьох інших чоловіків, але прокуратура вирішила не висувати їй ці звинувачення через нестачу доказів.

Всіх жертв японської "чорної вдови" пов'язували між собою значні заощадження і активи. Лише перше з чотирьох отруєнь було викликано боргами: Какехі була винна Суехіро 48 мільйонів ієн (близько 437 000 доларів) і хотіла таким чином уникнути виплати. Потім вона увійшла у смак, отримавши від своїх жертв близько 800 млн ієн (7,3 мільйона доларів).

У своїй постанові суд дійшов висновку, що Какехі скористалася довірою жертв і їхньою надією на спільне майбутнє. Хоча вона зізналася у злочинах, вона принесла мало вибачень сім'ям жертв, демонструючи "відсутність щирого самоаналізу". "Навіть якщо ви роздумуєте над цим, ваші гріхи не зникнуть. До мертвих не дійде", - сказала вона в інтерв'ю 2019 року.

У 2017 році Чісако засудили до смертної кари. Згідно з законом, в Японії в'язні мають бути страчені протягом 6 місяців з моменту винесення вироку, але через спроби оскарження, які можуть займати роки, це рідко відбувається. Останню апеляцію адвокати Какехі програли влітку 2021 року, і поки невідомо, чи зроблять вони нову спробу врятувати життя серійної вбивці.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Шевченко - не "дід у шапці": 5 неочевидних фактів про українського поета

9 березня 2024 року – 210 років від дня народження Тараса Шевченка – добірка фактів з біографії поета розкриє його з несподіваних сторін

Краще не дивитися на голодний шлунок: яким вийшов новий український фільм "Смак свободи"

Фільм Смак свободи виходить у прокат 7 березня - про що стрічка, хто у ній зіграв та як коментують прем'єру автори проекту - трейлер

Світ, який ми намагаємося повернути - сценаристка Олена Моренцова-Шулик про фільм "Смак свободи"

7 березня у прокат виходить Смак свободи - в інтерв'ю сценаристка Олена Моренцова-Шулик розповіла про новий український фільм