Лайм

Німецьке видання звинуватило Ксенію Собчак в расизмі. Журналістка втратила цінний контракт і готує відповідь

Журналістка й телеведуча має намір виправдати себе в суді

Журналістка і телеведуча Ксенія Собчак подасть позов про наклеп на німецьку версію журналу Business Insider. Нещодавно у виданні вийшла стаття, автор якої нібито процитував її грубі висловлювання про темношкірих. Незабаром після цього від співпраці з Собчак відмовився автомобільний бренд Audi - там заявили про намір відкидати "будь-які форми расизму та дискримінації".

У свою чергу, на особистій сторінці в Фейсбук журналістка назвала матеріал видання наклепом: "Німецьке видання вийшло із заголовком "Ксенія Собчак назвала чорношкірих людей нерозумними та ледачими" і звинуватило мене в расизмі. Це пряма брехня. Таких слів я ніколи не вимовляла. І вже тим більше не поділяю цих поглядів".

"Люди НЕ діляться на білих та чорних, кавказців та азіатів. Але люди діляться на розумних і нерозумних. На тих, хто має свою думку і тих, хто йде за натовпом, - додала Собчак. - Я не підтримую будь-який протест у будь-якій країні, коли він пов'язаний з насильством. Для мене головні цінності - це життя, свобода та приватна власність".

24 червня Business Insider дійсно опублікував статтю з наступним заголовком: "Новий скандал з Volkswagen після расистської реклами: амбасадор російського бренду Audi називає чорношкірих "нерозумними та ледачими". Судячи з усього, автор матеріалу послався на висловлювання Собчак в Інстаграм, де журналістка нещодавно висловилася про протести в США.

Фото: instagram.com/xenia_sobchak

Зокрема, Собчак сказала наступне: "Ті, хто зумів усвідомити, що для успіху потрібно в**бувати, давно стали вже умовними Наомі Кемпбелл, Обамою та Уїнфрі. Решта ж завжди знайдуть виправдання собі, своїй ліні й дурості".

На матеріал німецького видання одразу ж відреагував бренд Audi, амбасадором якого останні вісім років була журналістка. Компанія розірвала рекламний контракт.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Автор "найскандальнішої скульптури" України-2023 прокоментував спроби пошкодити його витвір

Скульптор Василь Корчовий висловився про критику його роботи Впевнена і спроб її пошкодити

Що буде модно восени 2023 року: головні тренди нового сезону

Якими модними речами урізноманітнити свій осінній гардероб в цьому році, щоб бути в тренді та завжди виділятися із сірої маси