Лайм

Принца Гаррі і принца Вільяма звинуватили в розтраті коштів їх благодійного фонду

Адвокатам Гаррі довелося виправдовуватися перед підозрілими активістами

Британська антимонархічна організація Республіка поскаржилася в Комісію з благодійності Англії та Уельсу на принца Вільяма, Кейт Міддлтон, принца Гаррі і Меган Маркл через "конфліктуи інтересів та нецільове використання коштів" двох благодійних фондів - Royal Foundation і Sussex Royal.

Фото: Getty Images

Royal Foundation було створено в 2009 році, щоб онуки королеви Єлизавети могли реалізувати свої благодійні амбіції, а Кейт Міддлтон і Меган Маркл пізніше приєдналися до чоловіків у якості покровителів фонду. У 2019 Гаррі і Меган заснували власний фонд Sussex Royal, отримавши від Royal Foundation більше $ 184 тис. на створення і початок діяльності. Також фонд принца Вільяма і Кейт виділив $ 183 тис. на запуск Travalyst - ще однієї некомерційної організації принца Гаррі.

"Основна мета грантів, мабуть, полягає в підтримці брата покровителя, а не цілей Royal Foundation, - цитує лист керівника Республіки Грема Сміта видання Insider. - Жоден з покровителів не є розпорядником Royal Foundation, тому варто також ставити питання про незалежність розпорядників фонду" .

Адвокати принца Гаррі назвали звинувачення Сміта "глибоко образливими" і оскаржили його претензії. "Герцог ніколи не мав особистої фінансової зацікавленості у благодійній діяльності. Його інтерес завжди був очевидний: підтримувати інших і позитивно змінювати світ, - заявили вони. - Це головна справа його життя, а відданість благодійності лежить в основі принципів, якими він живе. Це наклеп і образа на адресу всіх видатних організацій та особистостей, з якими він взаємодіяв".

Прес-секретар фонду Вільяма і Кейт також виступив із заявою: "Гранти призначалися для підтримки благодійної діяльності герцога і герцогині Сассекських. Вони повністю відповідали вимогам і були надані прозоро".

Благодійна організація принца Гаррі і Меган Маркл Sussex Royal існувала з червня 2019 по лютий 2020 року. Парі довелося згорнути її діяльність після відмови від королівських повноважень. Після переїзду в Лос-Анджелес вони працюють над запуском нового благодійного фонду Archewell і живуть на особисті кошти принца Чарльза, батька Гаррі.

  • Раніше британський політик і член Таємної ради Великобританії Норман Бейкер повідомив, що на забезпечення принца Гаррі і Меган Маркл з коштів платників податків була виділена колосальна сума.
  • Принц Гаррі і Меган Маркл планували піти з королівської сім'ї задовго до весілля. "Мегзіт" був зваженим рішенням, яке прийняв сам Гаррі.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Автор "найскандальнішої скульптури" України-2023 прокоментував спроби пошкодити його витвір

Скульптор Василь Корчовий висловився про критику його роботи Впевнена і спроб її пошкодити

Що буде модно восени 2023 року: головні тренди нового сезону

Якими модними речами урізноманітнити свій осінній гардероб в цьому році, щоб бути в тренді та завжди виділятися із сірої маси