Лайм

Зима під замовлення в Ецталі

Що цього сезону пропонує один з найбільших гірськолижних курортів

Зимових відпускників у найдовшій бічній долині Тіролю в сезоні 2021/22 чекає чудовий розклад: скіпас Ötztal Superskipass, 363 км трас, 90 підйомників і шість курортів. Розвинена інфраструктура відкриває простір для будь-яких особистих переваг: починаючи з сімейного відпочинку в Хохетце і мальовничої зими у Венті, Грізе та Нідертаї, і закінчуючи спортом та дозвіллям в Зельдені та Гурглі.

Пакет пропозицій доповнюють альтернативні розваги, які включають біг на лижах, скі-тури, катання на санках або просто релакс.

Ніяких компромісів - тільки комфортне катання.

Відповідна висота над рівнем моря, льодовикові зони катання до висоти 3440 м і сучасна система канатних доріг в Ецталі гарантують якісний сніг і тривалий сезон з жовтня до початку травня. Охочі побути осторонь гірськолижних схилів можуть обрати між захоплюючим катанням на санях, тренуваннями на бігових лижах або відпочинком в термах під відкритим небом.

Зельден. Серцебиття Альп.

У списку переваг зимових спортсменів гірськолижний курорт Зельден займає лідируюче місце. Причиною цьому служать 31 високопродуктивна канатна дорога, 144 км трас для будь-якого рівня підготовки і безліч пам'яток. Професійні лижники з усього світу високо цінують ранній початок сезону в цьому краї. Вже за кілька тижнів до щорічного старту Кубка світу AUDI FIS з лиж на Реттенбахському льодовику в Зельдені, який проходить 23 та 24 жовтня, відомі спортсмени приїжджають в Ецталь для тренувань. На швидкісній дистанції тут можуть вільно кататися, як атлети, так і звичайні любителі гірських лиж.

Завдяки таким комфортабельним підйомникам, як Гіггійохбан та Гайслахкогльбан, очікування і черги у підйомників пішли в минуле. Потрапити з зимової зони катання в льодовикову можна через "Золоті ворота до льодовика". На цій висоті розташовані відразу дві оглядові платформи BIG3.

Зельден - єдиний гірськолижний курорт Австрії, що має три піки-трьохтисячники, до яких можна дістатися канатною дорогою.

Тріо доповнює підйом до Гайслахкогля.

Тут варто затриматися подовше. Крім неповторного панорамного виду гостей зустрічає ice Q, найвисокогірніший ресторан високої кухні в Австрії, а також вражаюча інтерактивна виставка 007 ELEMENTS, присвячена Джеймсу Бонду. Оригінальні місця зйомок фільму "Спектр", численні закулісні сцени і реквізит з легендарних фільмів про агента вразять будь-якого кіномана.

У перервах між спусками рекомендуємо підкріпитися в нещодавно побудованому фірмовому ресторані на середній станції Гайслахкогль. Крім багатого асортименту та класичних страв місцеві кулінари пропонують сучасні гастрономічні концепції, які включають вегетаріанські та веганські страви. На відкритій кухні відвідувачі можуть спостерігати за приготуванням своєї їжі, комбінувати на свій смак інгредієнти для пасти або вока. Інноваційна платіжна система гарантує економію часу.

Перевага полягає в тому, що платити потрібно тільки після їжі. Завдяки цьому відвідувачі ресторану можуть відразу ж приступати до гарячих страв. Ексклюзивність в Гурглі Альпійський діамант відноситься до тих топовим гірськолижних курортів Австрії, які рекомендують досвідчені зимові відпускники. Хорошим тоном в верхній частині Ецталю щорічно є одне з найбільш ранніх відкриттів гірськолижного сезону серед безльодових зон катання в Альпах - в середині листопада. Високогірне розташування від 1.800 до 3.080 метрів дає абсолютну гарантію снігу. Додамо 112 км схилів для катання, 25 суперсучасних підйомників і різні варіанти спусків. Відразу шість канатних доріг піклуються про рівномірний розподіл лижників. Результат вражає: в середньому на одному гектарі схилів катається всього 21 лижник.

Високу якість катання з сезону 21/22 курорт Гургль підкріплює запуском нової канатної дороги Росскарбан. Найсучасніший підйомник передового австрійського виробника канатних доріг Doppelmayr здатний перевозити за годину до 2400 пасажирів. Всього за дев'ять хвилин пасажири можуть доїхати з центру курорту в Обергурглі до зон катання або ресторану на Фесткогль Альм на висоті 2.668 метрів. Комфортабельні кабіни Omega V вміщають до 10 людей і мають обігрів сидінь. Завдяки технології "D-Line" підйомник є вітрозахисним і має дуже плавний хід.

Відпочити від занять спортом запрошують такі привабливі місця, як Хое Альм Мут (2670 м) або бар "Top Mountain Star" з панорамою 360° на Вурмкогель (3080 м). Біля підніжжя високогірної дороги Тіммельсйох розташований комплекс Top Mountain Crosspoint - справжній універсал з потужною музейною колекцією. Після пожежі в січні 2021, яка знищила верхній поверх з усіма виставленими там експонатами, відновлений музей постане в новому виді. У будівлі з вишуканою архітектурою розташовується, крім іншого, станція сучасного підйомника Кірхенкар, ресторан з обслуговуванням, і, звичайно ж, найвищий у Європі музей мотоциклів. Класична музейна експозиція з експонатами, 19 століття, 4D-кінотеатр, тактильні та акустичні елементи, спеціальний фото-пойнт для селфі - це місце дійсно надихає.

Гідною уваги новинкою в портфоліо цікавих місць у Гурглі також є конгрес-центр Gurgl Carat. Хохетц: сімейний хіт Тут багато сонця - позначається зручне географічне розташування на в'їзді до Ецталю. Курорт Хохетц особливо популярний серед відпочиваючих з дітьми та початківців лижників. Завдяки партнерству з сусіднім регіоном Кютай, денний скіпас діє відразу в двох областях катання з гарантією снігу, 87 км трас та 25 сучасними підйомниками. Підвищеній увазі з боку молодих зірок гірськолижного спорту Хохетц зобов'язаний своєю невтомною турботою про сімейні відпустки. Маскотом курорту є дотепний гірський баранчик WIDI.

Першокласна інфраструктура включає в себе простору зону катання для початківців, дитячий парк, дитячий сад з вихователями та розваги для дітей на трасі (ралі WIDI, паркур "Слідами диких тварин" і фан-парк WIDI).

Один скіпас на всю долину

Тому, хто цінує розмаїтість або хоче дослідити всі схили найдовшою тірольської долини, варто скористатися скіпасс Ötztal Superskipass. Він доступний при покупці триденного скіпаса та об'єднує всі шість гірськолижних курортів з 363 кілометрами схилів та 90 підйомниками.

Крім відомих курортів Зельден, Гургль та Хохетц / Кютай в зону дії скіпасу ще входять Нідертай, Гріз і Вент. До речі, топові курорти Зельден і Гургль в сезоні 2021/2022 вирішили порадувати найрішучіших. Любителі зимових видів спорту, які заздалегідь куплять скіпас онлайн, зможуть заощадити до 20%. Це стосується як скіпасу Ötztal Superskipass, так і денних і сезонних скіпасів. Рекламні карти видаються в автоматах на місці; це дозволяє відразу почати катання без необхідності стояти біля кас канатних доріг. І ще одна перевага: скіпас на шість днів включає в себе відвідування виставки 007 ELEMENTS та музею мотоциклів Top Mountain.

Поза трасами: більше, ніж просто катання

А як щодо тих, хто поки не вирушив на гірськолижний схил або шукає спокійну альтернативу? Для них в Ецталі теж знайдуться можливості для відпочинку. Мережа з 320 км доглянутих туристичних стежок дозволяє розчинитися в казковому за красою зимовому пейзажі. Під час походу на снігоступах можна побачити природу Ецталь з абсолютно нової перспективи. Спуск з вітерцем забезпечений по одній з 15 санних трас (дев'ять з них з освітленням). До деяких з них можна з комфортом доїхати на підйомнику. Санна гірка в Зельдене довжиною 7,3 км відноситься до найдовших в Австрії. Для любителів покружляти на ковзанах в долині є десять ковзанок, наприклад, природний каток на льоду замерзлого озера Пібургер Зеє.

Село альпіністів Вент з його популярними круговими маршрутами приваблює шанувальників скі-турів. Перевірити себе на витривалість можуть лижники-бігуни з будь-якою підготовкою, хоч класичним ходом, хоч гребневим. Місцева мережа лижнею тягнеться на 185 км. Улюбленими місцями катання для спринтерів є села Ленгенфельд, Гріз та Нідертай. А заслуженим місцем відпочинку - терми AQUA DOME в Ленгенфельд. Термальний комплекс площею 22.000 м2 з критими і зовнішніми басейнами, дитячої зоною, саунами, СПА-салоном і фітнессцентром позбавить вас від будь-якої втоми.

Події на будь-який смак Розважальні та спортивні заходи в Ецталі не поступаються за якістю місцевим катанням. Це і невеликі спортивні змагання, наприклад, біатлон для всіх бажаючих, і видовищні події, такі, як змагання з фрірайду Open Faces або івент Audi Nines для фрістайлеров. Кожен квітень Зельден на фестиваль Electric Mountain з'їжджаються кращі ді-джеї з усього світу. А в Гургль команда легендарного клубу Nassau Beach Club з Ібіци влаштовує п'ятиденний музичний екшн Nassau Beach Club Snow Special, поєднуючи гірськолижний драйв, качаючи біти та енергетику курортного острова.

Ецталь: легко доїхати

Доїхати до найдовшою бічний долини в Тіролі легко і просто завдяки оптимальній прив'язці до міжнародної транспортної мережі. У автотранспорта є свій власний з'їзд з автобану, а ті, хто їде на залізничний вокзал Ецталь, спокійно роз'їжджаються далі по своїм курортам на поштовому автобусі, маршрутному шатлі Ötztal Shuttle або таксі. В аеропорту Інсбрука також можна скористатися автобусом Ötztal Shuttle, щоб доїхати до свого готелю. Додаткова інформація: www.oetztal.com

Безпечна зимова відпустка в Ецталі

Шість гірськолижних курортів, 363 кілометри схилів та 90 підйомників запрошують вас насолодитися катанням на лижах в найдовшій тірольській долині. Така різноманітність гарантує необхідний простір та соціальну дистанцію. Всі туристичні партнери, від готелів і канатних доріг до ресторанів і кафе, добре підготувалися до нових умов. Для захисту гостей, співробітників і місцевого населення затверджено комплекс заходів в усіх напрямках для безпечного і безтурботного відпочинку.

Детальніше - на сайті oetztal.com.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів