Лайм

Кажуть, Ватикан може визнати святим покійного підлітка з Італії - його кличуть "покровителем інтернету"

Церква вірить, що після своєї смерті хлопчик створив диво

Католицька церква зарахувала до лику блаженних 15-річного програміста та геймера з Італії Карло Акутіса, який помер у 2006 році від лейкемії. За життя хлопець допомагав популяризувати католицьку віру в мережі, створював тематичні сайти та курирував онлайн-виставки. За це в середовищі духовенства його прозвали "святим покровителем інтернету".

Тепер же церква вважає, що вже після своєї смерті Карло зробив диво - зцілив семирічного хлопчика, який страждав від рідкісної форми захворювання підшлункової залози. У зв'язку з цим в жовтні провели обряд беатифікації - зарахування підлітка до лику блаженних (що зробило його наймолодшим серед таких в нинішній епосі). Наступним кроком Ватикану, пише Insider , може бути зарахування до лику святих.

Карло Акутіс Фото: Wikipedia

Карло Акутіс народився в Лондоні в родині італійців, і з часом переїхав до Мілана. З ранніх років хлопчик захоплювався комп'ютерними іграми, а пізніше освоїв програмування і направив свої сили на допомогу церкві. Сотні парафій у всьому світі використовували матеріали з його популярної онлайн-виставки чудес, створюючи свої власні експонати.

У 2019 данину поваги підлітку віддав папа Франциск, який заявив, що Карло використовував інтернет для передачі цінностей та краси, і це може бути відмінним прикладом для молоді. "Всі народжуються оригінальними, але багато хто поирає, як копії. Не дозволяйте цьому статися", - процитував Папа слова Акутіса.

Щоб визнати когось святим, церква має зафіксувати два підтверджених дива, але в деяких випадках цю вимога вже скасовували. Тому у покійно Карло Акутіса є всі шанси увійти в історію, адже одне чудо вже нібито сталося. Кажуть, хлопчик з Бразилії, який ніяк не міг побороти свою хворобу, раптом зцілився після того, як помолився Акутісу і торкнувся його футболки.

Як уже згадувалося вище, поки Карло залишається наймолодшим, зарахованим до лику блаженних, однак наймолодшим святим, якщо його канонізують, хлопцю вже не стати. У 2019 році папа Франциск зарахував до лику святих 10-річного Франциско Марто та його 9-річну сестру Хасінту, які померли під час пандемії грипу в 1918-му. Подейкують, діти бачили Діву Марію.

  • Читайте також на theLime, як на парковці в Мексиці раптом проявилася ікона, намальована там крейдою 13 років тому. Люди несуть до цього місця квіти та свічки, вони вірять в диво, але вже забули основи хімії.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати