Лайм

5 приправ, які не варто додавати в суп – псують смак та запах

Краще не експериментувати з ними

Кожна господиня має свої маленькі секрети на кухні. І якщо ви знаєте, як правильно варити овочі, щоб зберегти максимум вітамінів, радимо також розібратися, які приправи не варто додавати до супів, щоб не зіпсувати їх смак. theLime ділиться з вами корисними та перевіреними порадами.

Універсальні набори спецій та приправ

Приступаючи до приготування їжі, необхідно проаналізувати, яку першу страву ви збираєтеся готувати, скільки інгредієнтів використовувати, як вони поєднуються між собою і які приправи підкреслять смак. Тому для того, щоб вийшов смачний грибний суп, рекомендують додавати до нього естрагон, любисток, кмин, майоран, мускатний горіх, базилік, розмарин, селеру, у той же час до курячих супів – естрагон, чебрець, лавр, розмарин. Більш того, в універсальних наборах часто є сіль, тому ви ризикуєте пересолити свій суп. Також не варто приправляти кожен інгредієнт у супі: картоплю – приправою для картоплі, свинину – приправою для м'яса тощо.

Фото: pinterest.com

Усі види гострих спецій

Досвідчені господині знають, що не варто приправляти свіжоприготовлений суп навіть звичайним меленим чорним перцем, а ще обережніше варто бути з чилі, перцем халапеньо, хріном, васабі, імбиром і каррі. Справа в тому, що у різних людей різні смакові рецептори, і те, що одним видасться пікантним, іншим дуже гострим. Не варто експериментувати - краще дати можливість кожному гостю або члену сім'ї додати гострі спеції до його порції.

Фото: pinterest.com

Сушена зелень петрушки та кропу

Незважаючи на те, що сушені петрушка та кріп – надзвичайно корисні спеції, які вважаються універсальними прянощами та використовуються у багатьох стравах, у деяких супах вони можуть бути недоречними. Наприклад, у круп'яних та овочевих супах така спеція часто дає присмак висушеної трави (сіна). Тому краще використовувати в процесі варіння корінь петрушки або свіжу зелень петрушки або кропу, яку слід кидати вже після того, як страву зняли з вогню. Ще один варіант – заморозити зелень невеликими порціями у морозилці та додавати її до супів – відзначимо, що розморожувати її не потрібно.

Фото: pinterest.com

Лаванда

Чимало господинь полюбляють приправу "Прованські трави", у складі якої є лаванда. Проте звичайному овочевому супу така спеція навряд чи підійде. Справа в тому, що вона має дуже потужний душно-солодкий аромат, який "переб'є" всі інші в супі, а звичні овочі та бульйон можуть отримати несподівані відтінки смаку. Цю приправу в обмеженій кількості радять додавати у випічку, джеми та варення, іноді – у м'ясні та рибні страви.

Фото: pinterest.com

М'ята

Ще одна спеція, з якою слід бути обережним, це м'ята. М'ятна олія має характерний запах і смак ментолу – вона буде недоречною у багатьох супах, які господині традиційно готують в Україні.

Також кваліфіковані кухарі категорично не рекомендують додавати до деяких супів, а особливо до борщу, такі спеції:

- гвоздику;

- корицю;

- корейські спеції,

- хмелі-сунелі.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як позбутися пирію на городі: кілька способів, які справді працюють

Як боротися з пирієм на городі - ефективні способи, які допоможуть позбутися бур'яну на участку - прості лайфхаки

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару