Лайм

Як захистити кондиціонер від голубів: 4 способи відігнати птахів від своїх вікон

Зробити це зовсім не важко

Спекотного літа важливо підтримувати справну роботу кондиціонера, щоб він прослужив якомога довше. Для цього кондиціонер слід чистити та не допускати забруднень, винуватцями яких можуть стати голуби.

Проблема не лише в тому, що голуби в'ють гнізда на зовнішніх блоках кондиціонерів та цілодобово шумлять під вікнами. Пташиний послід містить велику кількість аміаку, який може збільшити швидкість корозії. Також потрапляючи всередину, він може засмічувати фільтр і погіршувати циркуляцію повітря. До того ж, це негігієнічно і виглядає непривабливо.

Фото: Getty Images

1. Використовуйте протиприсадні шипи, щоб відігнати голубів від кондиціонера. Це дешеве та просте рішення, яке не дасть голубам сідати на зовнішній блок. Щоб птахи не травмувалися, обирайте вироби із пластику, а не з металу: пластикові шипи не такі гострі та не нашкодять голубам. Закріпіть пристрій за допомогою двостороннього скотчу та оновлюйте його за необхідності. Не використовуйте сильний клей, адже вам може знадобитися швидко зняти шипи для чищення та обслуговування кондиціонера.

2. Ви також можете зробити шипи від птахів у домашніх умовах. Для цього вам знадобиться шматок листового полістиролу та дерев'яні зубочистки. Вставте зубочистки в полістирол і встановіть поверх зовнішнього блоку кондиціонера. Не використовуйте цвяхи, щоб не нашкодити голубам.

3. Ще один варіант - аерозолі для відлякування птахів. Зазвичай їх використовують для захисту рослин на городі, але ці засоби можна розпорошити і на кондиціонер. Однак цей метод не є гарним рішенням у довгостроковій перспективі і є найдорожчим.

4. Старі компакт-диски також допоможуть відвадити птахів від кондиціонера. Вони блищать і відбивають світло, тому птахи не сідають поряд. Повісьте кілька CD над кондиціонером і будьте певні, що голубів біля вікна стане набагато менше.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як позбутися пирію на городі: кілька способів, які справді працюють

Як боротися з пирієм на городі - ефективні способи, які допоможуть позбутися бур'яну на участку - прості лайфхаки

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару