Лайм

Топ-4 стійкі запахи, які важко видалити з одягу: що з ними робити

Замочування з содою та оцтом творить дива

Деякі запахи можуть бути настільки сильними, що залишаються на одязі навіть після прання. Раніше ми розповідали, що робити, якщо речі пахнуть пліснявою і вогкістю, а тепер зібрали способи боротьби з іншими сторонніми запахами. Як не дивно, найкращими народними освіжувачами для одягу виявилися харчова сода, оцет та нашатирний спирт.

Фото: Getty Images

Як видалити запах парфумів з одягу

Наповніть відро або таз прохолодною водою. В окремій ємності 1 літр гарячої води змішайте з 1 склянкою харчової соди. Влийте содовий розчин у холодну воду і замочіть одяг на 3-4 години, після чого виперіть у машинці в звичайному режимі. Запах парфумів має зникнути.

Як позбутися запаху поту

Відразу після прання одяг може виглядати чистим і пахнути свіжістю, але через кілька годин запах поту повертається. Також тканина під пахвами може ставати жорсткою та жовтіти. Щоб вирішити цю проблему, змішайте воду з оцтом у співвідношенні 1:1 і потріть м'якою зубною щіткою проблемні місця. Потім замочіть річ у відрі холодної води з 1 склянкою оцту і залиште на 30 хвилин. Після замочування виперіть у прохолодній воді з сильним пральним порошком.

Як вивести запах бензину з одягу

Оскільки бензин залишає після себе масні плями, використовуйте засіб для виведення плям або трохи рідкого мийного засобу для попередньої обробки одягу. Нанесіть засіб на тканину пальцями і дайте йому подіяти щонайменше 15 хвилин, перш ніж прати.

Періть річ у воді найвищої температури, яка підходить для конкрентної тканини. Якщо запах залишився, замочіть забруднений одяг у прохолодній воді з додаванням склянки соди щонайменше 4 години або ніч. Якщо навіть харчова сода не впоралася із сильним запахом, наповніть таз теплою водою і додайте склянку нашатирного спирту. Замочіть на 2 або 3 години, після чого виперіть як завжди.

Як видалити з одягу запах смаженої їжі

Речі швидко вбирають та утримують запах смаженої їжі. Річ у тому, що під час смаження у повітря піднімаються мікроскопічні крапельки жиру, які всотуються у волокна тканини. Якщо запах легкий, повісьте одяг надвір у вітряний день на кілька годин. Якщо провітрювання не допомогло, виперіть річ у звичайному режимі в гарячій воді, рекомендованій на етикетці по догляду за тканиною.

Ефективність вашого порошку підвищить 1 склянка харчової соди, додана у барабан перед пранням: гідрокарбонат натрію чудово вбирає сторонні запахи.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як позбутися пирію на городі: кілька способів, які справді працюють

Як боротися з пирієм на городі - ефективні способи, які допоможуть позбутися бур'яну на участку - прості лайфхаки

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару