Лайм

Коли хлорка не працює. Саморобний засіб для видалення нальоту в унітазі лише з 2 інгредієнтів

Перевірте ефективність цього способу

Якщо в унітазі вже давно з'явився наліт, а хлорвмісні засоби не допомагають, не поспішайте засмучуватись. Вирішити проблему можна, якщо скористатися перевіреними лайфхаками. У цьому матеріалі theLime розповість, як зробити речовину для видалення нальоту з унітазу.

Фото: unsplash.com

"Вапняний наліт може набувати різних кольорів залежно від сполук, які знаходяться у воді. Причому накопичення зазвичай бувають брудно-білого або сірого кольору. На забарвлення також впливає той факт, що, коли вапняний наліт висихає, він вбирає будь-які частинки бруду і повільно шар за шаром утворює плями на внутрішній частині унітазу", - пояснює генеральний менеджер компанії Hard Water Softeners Тоні Джонс.

"З-поміж усієї сантехніки у наших будинках унітаз є одним із найпроблемніших, і це тому, що він часто використовується, в ньому постійно залишається вода, що є ідеальним середовищем для утворення вапняного нальоту", - додає він.

3 основні причини, які можуть призвести до появи нальоту:

  • розмноження бактерій
  • жорстка вода
  • занадто велика перерва між чищеннями унітазу

Чому хлорка не завжди ефективна?

Кріс Вуттон, директор клінінгового сервісу, розповів, що існує "золоте правило" видалення плям з унітазу. Воно звучить наступним чином: "Золоте правило для видалення плям з унітазу - використання нелужних засобів".

"Більшість плям з’являється через жорстку воду, тому важливо пам’ятати, що відбілювач не спрацює, і вам потрібно буде використовувати засіб на кислотній основі, наприклад засіб для видалення вапняного нальоту. Хоча відбілювач не позбавляє від вапняного нальоту, він робить його непомітним, таким, який зливається з кольором унітазу. Саме тому плями швидко повертаються, оскільки вони нікуди не зникали", - зазначив Вуттон.

Якщо хочете, щоб від вапняного нальоту не лишилося і сліду, Кріс рекомендує використовувати білий оцет, щоб зробити власний потужний, але природний очисний розчин. До нього слід додати ще один компонент - соду.

Фото: unsplash.com

Все доволі просто: спочатку наносимо соду на забруднені на унітазі місця та даємо засобу подіяти, залишивши на 15 хвилин. Далі беремо оцет та наливаємо його поверх соди – утвориться реакція шипіння, яка активує кислоту та знищить найстійкіші вапняні накопичення.

Приблизно через 10 хвилин ретельно протріть унітаз губкою для чищення. Після чого промийте унітаз кілька разів чистою водою, щоб прибрати залишки.

Фото: unsplash.com

Якщо отриманий результат вас не задовольнив, завершіть очищення лимонною кислотою. Нанесіть засіб на забруднені місця та залишіть на 5-10 хвилин. Ця речовина ефективно справляється з найстійкішими плямами.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як позбутися пирію на городі: кілька способів, які справді працюють

Як боротися з пирієм на городі - ефективні способи, які допоможуть позбутися бур'яну на участку - прості лайфхаки

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару