Лайм

Як організувати побут у холодній квартирі, якщо вдома маленька дитина

Підготуйтеся до холодів уже сьогодні

Наближення зими багато українців чекають із занепокоєнням, адже Росія продовжує обстрілювати житлові будинки та об'єкти критичної інфраструктури. У зв'язку з цим люди займаються утепленням житла, купують різні пристрої для обігріву та намагаються максимально організувати свій побут.

Педіатр та медична блогерка Валентина Плахута в Instaram розповіла, як підготуватися до зими родинам із маленькими дітьми. Свої поради лікарка розділила на кілька категорій: облаштування будинку, сон у холодній квартирі та одяг для малюків.

Фото: Getty Images

"Вдома килими на стінах і підлозі допоможуть зберегти тепло в приміщенні. Звичайно, це пилозбірники і зазвичай я їх не рекомендую, але якщо є, нехай будуть, - пише Плахута. - Температура в приміщенні 16°С - нормальна, а 18-22°С - оптимальна. Все досить індивідуально, залежить від звички. Зараз уже час поступово звикати. При такій температурі в будинку дитина не замерзне і не захворіє".

Обігрівачем педіатр рекомендує користуватися лише вдень. При цьому слід контролювати вологість у приміщенні та не ставити електроприлад біля ліжка.

"Чим активніше поводитиметься дитина, тим тепліше їй буде, тому активні ігри - наше все", - зазначила вона.

Для сну лікар рекомендує вибирати найтеплішу кімнату. Ліжко повинне стояти не біля вікна або зовнішньої стіни, а в найтеплішому кутку. При виборі постільної білизни варто звернути увагу на теплі фланелеві простирадла і твердий матрац. "Ліжечко можна зігріти теплою грілкою, але забрати її потрібно до того, як покладете туди дитину", - нагадала лікар.

Фото: Getty Images

За словами педіатра, шапочка вдома новонародженому потрібна тільки в тих випадках, якщо він народився раніше терміну, має нестачу маси тіла, або температура в приміщенні нижче 16°С. Що ж до одягу, то речі слід підбирати розсудливо.

"Між шарами одягу має бути простір для повітря, саме так зберігається тепло. Базовий шар одягу - бавовна, приємна на дотик і вільна по тілу, або термобілизні. Далі, залежно від температури, один або кілька шарів (фліс, трикотаж)", – пояснює лікар.

Домашнє взуття та рукавички малюкам одягають за потребою. Головне – щоб гумки на них не були тугими.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати

Чи є в українській мові слово Пасха, як правильно називати велике християнське свято

Як правильно називати свято Великодня - Паска, Пасха та інші варіанти, які використовуються і не використовуються