Лайм

Як заготовити петрушку на зиму, щоб була як свіжа: топ-5 способів

Подбайте про запаси ароматної зелені на зиму

Кожна господиня мріє зберегти вирощений та зібраний урожай якнайдовше. Особливо це актуально на тлі тривожних новин про те, що взимку багато хто з нас через війну зіштовхнеться з дефіцитом продуктів. Тому якщо ви вже знаєте, як зберігати моркву, щоб довше не псувалася, а де організувати оптимальне місце для зберігання болгарського перцю, радимо взяти на замітку прості поради, як заготовити петрушку на зиму. theLime підібрав кілька різних способів.

Фото: pinterest.com

1 спосіб заморожуємо "ковбаски" з петрушки

Промиваємо петрушку в проточній воді, потім викладаємо її на паперові рушники на кілька хвилин, щоб увібралася зайва волога. Згодом дрібно нарізаємо ножем, розподіляємо петрушку на поверхні харчової плівки та загортаємо рулетиком у "ковбаску". Відправляємо на зберігання у морозильну камеру. Така заготовка, по-перше, не займає багато місця, а по-друге, при необхідності можна легко відрізати трохи зелені, а решту прибрати назад у холод.

2 спосіб заморожуємо петрушку в силіконових формах для льоду

Промиту зелень пропускаємо через м'ясорубку або подрібнюємо блендером, щоб вона пустила свій сік. Перед тим, як укладати петрушку у форми, обдаємо її окропом і даємо воді стекти. Завдяки тепловій обробці пряні трави буде легше спресувати в кубики, а під дією окропу листя стане м'яким, його обсяг зменшиться в кілька разів. Зверху в кожну ємність наливаємо воду, яка має повністю покрити зелень.

Як тільки кубики замерзнуть, дістаємо їх, перекладаємо в пакет для зберігання і прибираємо знову в морозилку. Такі крижані кубики можна використовувати для приготування перших страв.

3 спосіб заморожуємо петрушку з вершковим маслом

Для такої заготовки підійде як зелень, так і стебла петрушки. Все це заздалегідь промиваємо, висушуємо, викладаємо в блендер і подрібнюємо. Потім додаємо розм'якшене вершкове масло і перебиваємо його з петрушкою в блендері. Повинна вийти пастоподібна маса, яку потім розкладаємо у формочки для льоду або формуємо з неї "ковбаску" і відправляємо в морозилку. Таку заготовку можна використовувати для запікання риби або м'яса, а також як доповнення до спагетті.

Фото: pinterest.com

4 спосіб засолюємо петрушку

Для такої заготовки необхідно заздалегідь підготувати банки та кришки, промити їх та обдати окропом.

Змішуємо нарізану петрушку та сіль у співвідношенні – 100 г зелені на 20 г солі. Щільно набиваємо підготовлені банки отриманою сумішшю, закриваємо кришками та відправляємо у холодильник. Зберігати таку солону петрушку необхідно за температури +7-8°С.

5 спосіб сушимо петрушку в пучках

Промиваємо зібрану зелень у друшляку, потім викладаємо на паперові рушники на годину, щоб добре ввібралася зайва волога. Зв'язуємо в акуратні пучки і підвішуємо в сухому, добре провітрюваному приміщенні. Приблизно через 5-10 днів петрушка буде готова. Перед тим, як відправити зелень на зберігання, подрібнюємо її та викладаємо у скляні або бляшані банки, герметично закриваємо кришками.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як позбутися пирію на городі: кілька способів, які справді працюють

Як боротися з пирієм на городі - ефективні способи, які допоможуть позбутися бур'яну на участку - прості лайфхаки

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару