Лайм

Як розбудити орхідею, яка не цвіте: лайфхаки досвідчених квітникарів

Усього кілька простих правил можуть змінити ситуацію

Орхідея – красива, але вибаглива рослина, тому вимагає лише правильного догляду. В інакшому випадку квітка може перестати цвісти або і взагалі пропасти. Про те, як цього не допустити та насолоджуватися її гарним цвітінням, розповімо далі.

Часто орхідея не хоче цвісти насамперед через те, що вона потрапила до нас із зовсім іншого клімату. Після ряду ретельних досліджень та експериментів фахівцям вдалося довести, що створюючи перепад температури, можна змусити рослину цвісти. Для цього потрібно поставити горщик на ніч у прохолодне місце: оптимальна температура - до 15 градусів.

Фото: unsplash.com

Окрім цього, слід зменшити кількість азоту в добривах. Тоді як фосфору, навпаки, має бути більше, адже саме він стимулює цвітіння.

Наступний важливий момент: не забувайте регулярно зволожувати повітря навколо рослини, адже у такий спосіб ви наблизите її до природних умов зростання.

Читайте також: Що робити, щоб квіти у вазі стояли довше: 6 простих способів зберегти їхню свіжість.

Якщо орхідеї не менше чотирьох років, можна поставити горщик на п’ять днів у темне місце. Через три тижні, дуже ймовірно, рослина випустить бутони. Пам'ятайте, що цей спосіб підходить лише для дорослих і здорових рослин.

Ще один лайфхак: замість звичайного поливу можна помістити в горщик з орхідеєю пару кубиків льоду - так вона швидше зацвіте.

Активний ріст коренів або листя у неквітнучої орхідеї свідчить про те, що у квітки відповідний період розвитку. Поки цей період не закінчиться, її нецвітіння є цілком природнім. В такому разі слід запастися терпінням та дочекатися потрібного моменту.

Фото: unsplash.com

Найголовніше правило у догляді за орхідеєю - належний догляд. Ця квітка любить багато світла і не витримує надлишку вологи.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як позбутися пирію на городі: кілька способів, які справді працюють

Як боротися з пирієм на городі - ефективні способи, які допоможуть позбутися бур'яну на участку - прості лайфхаки

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару