RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Путін не зважиться на масштабні дії в Україні, але є інша небезпека - генерал

Василь Богдан про скасування так званих виборів в ДНР/ЛНР

Василь Богдан про скасування так званих виборів в ДНР/ЛНР Фото: EPA/UPG

Так звані вибори в ДНР/ЛНР зараз абсолютно не потрібні президенту Росії Володимиру Путіну, тому вони і були скасовані. Головне для Кремля - на майбутніх виборах в Україні постаратися просунути до влади проросійські сили. І заради цього Путін навіть не піде на нову військову агресію в Україні. Таку думку висловив "Апострофу" експерт з питань безпеки, ветеран зовнішньої розвідки, генерал-лейтенант Василь Богдан.

Скасування так званих виборів у ДНР/ЛНР – це однозначно пряма вказівка Путіна. А маріонетки Кремля на окупованих територіях самостійно абсолютно нічого не вирішують.

Звісно, дії терористів інколи важко спрогнозувати, так як і в тій чи іншій мірі вмонтувати їх у правове поле України або міжнародне правове поле. Але ті перемовини, які дуже повільно і на квадратних колесах котяться у нормандському форматі, мають результат. І як би не намагався Путін проштовхувати свої інтереси в рамках Мінських домовленостей, йому потрібно демонструвати хоч якісь кроки в напрямку врегулювання ситуації. Більше того, Держдеп США і Ангела Меркель неодноразово заявляли, що Путін повинен демонструвати кроки для врегулювання конфлікту на Донбасі і на встановлення там миру. Це перший аргумент, який Путін повинен враховувати і демонструвати – начебто він йде назустріч і робить кроки до миру.

Читайте також: Росія готує підступні плани в Україні на вибори: як нейтралізувати "п'яту колону" Путіна

Другий аргумент, який є основним, полягає в тому, що в Кремлі все ж очікують на президентські вибори, які відбудуться у березні наступного року, а можливо й на парламентські. Але особливо – на президентські, тому що зараз все спрямовано на те, щоб задіяти всі аргументи і можливості на міжнародній арені і особливо в Україні для того, щоб до влади привести прокремлівські сили, одним словом реваншистів.

І зараз ми вже спостерігаємо, що відбувається на певних телеканалах, у певних ЗМІ – це заяви окремих політиків, які говорять не про переможний мир, а про якийсь там мир. А що це за мир і на яких умовах – за це ніхто нічого не говорить. Пропутінські сили намагаються впровадити у суспільну свідомість, що майбутнє України – це псевдо-пацифізм і капітулянство. Тобто треба приповзти на колінах до Путіна і просити у нього за мир, який він, можливо, дозволить Україні мати.

Звичайно, це абсолютно неприйнятна для України позиція, яка не буде домінувати. А проросійські кандидати і політики не отримають перемогу на майбутніх виборах. Але такі плани в Кремлі є і спроба втручання у внутрішні політичні справи України буде робитися.

Читайте також: Є річ, яка допомагає Путіну тримати росіян в покорі – психолог

Чи буде в такому разі нова військова загроза? Прогнозувати терористичний і піратський путінський режим дуже важко. Але з огляду на міжнародну обстановку, Путін не наважиться на масштабні агресивні дії. І тут велику роль відіграють вищезгадані мною аргументи. До того ж, цивілізований світ вже зрозумів, що таке Путін, його режим і які наслідки він за собою тягне. Хоча виключати військовий сценарій не можна.

Читайте також

Пошук "Патріотів": що НАТО пообіцяв Україні

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба приїхав в НАТО попросити ЗРК Patriot, що йому відповіли

Примара Трампа: як НАТО намагається допомогти Україні

На зустрічі глав МЗС країн — членів НАТО питання України — головне на порядку денному