RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Все заради грошей: як українські адвокати допомагають росіянам зберегти активи

Припускають, що переоформлення власності відбулося незаконно

Припускають, що переоформлення власності відбулося незаконно Фото:

З початку війни контррозвідка України активно затримує громадян України, які активно співпрацюють з ворогом. Згідно з чинним законодавством України, співпраця з ворогом переслідується законодавством України. Це починаючи від співпраці у військовій, цивільній, закінчуючи економічною сферами. З цього приводу варто згадати справу мережі магазинів Брокард, якими володіла росіянка Тетяна Володіна.

На початку квітня, правоохоронні органи розпочали кримінальне розслідування проти власниці Брокарду за тяжким звинуваченням, фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України. Звинувачення за даною статтею передбачають конфіскацію всього майна обвинуваченого на території України. Проте знайшлися українці, які ймовірно допомогли переоформити бізнес росіянки в Україні.

Адвокатами в судовому процесі по Брокарду виступають Богдан Юрійович Головко та Юрій Олександрович Денисенко. Багато хто скаже, що адвоката не можна асоціювати з клієнтом і кожен має право на захист. Це абсолютно правильно, але не більше. Нам здається, що вказані юристи ймовірно допомогли переоформити компанії ТОВ "Брокард-Україна" та ТОВ "Егзагон" на француза. Метою цього перепродажу могло бути врятування активів росіянки від конфіскації. Є припущення, що дана перереєстрація була здійснена в протизаконний спосіб. Атже, з початку війни заборонено здійснювати відчуження рухомого та нерухомого майна, корпоративних прав громадян рф. До того, Антимонопольний комітет України теж не надавав дозволу на продаж, про що публічно заявлено. Згідно з даними аналітичної системи youcontrol, в українському реєстрі було змінено кінцевого бенефіціара компанії ТОВ «Брокард-Україна» 9 вересня 2022 року.

Хто такий Головко

Головко Богдан Юрійович раніше працював прокурором в Київській міській прокуратурі, проте потім зі скандалом звільнився. На початку 2019 року, до кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів надійшла скарга на прокурора Київської місцевої прокуратури Богдана Головка. Заявник стверджував, що одного холодного зимового вечора пішов із дружиною та донькою в кінотеатр "Жовтень". Позаду сидів Б.Головко та штовхав ногами його сидіння та сидіння його дружини й дитини. А потім після закінчення сеансу продовжував агресивні дії до заявника, називаючи його дружину та дітей образливими расистськими словами. Але, прокурора тоді не покарали, бо не знайшли доказів расизму.

Відомий випадок коли Богдан Головко в статусі прокурора намагався закрити кримінальні справи проти рейдерів. Правоохоронці розслідували кримінальне провадження, проте в процес втрутився прокурор Богдан Головко. Він подав до суду клопотання, про негайне закриття кримінального провадження проти рейдерів, без права оскарження. Суд задовольнив клопотання Головка.

Проте слідчі ДБР порушили кримінальне провадження № 6202010000001602 за фактом перевищення службових повноважень прокурором Київської міської прокуратури Богданом Головком. Можливо це стало причиною, чому Головко звільнився з прокуратури.

Потім Головко почав займатися адвокатською діяльністю. В 2022 році він працював на адвокатське об’єднання "Саєнко Харенко". Проте станом на сьогодні на сайті адвокатського об’єднання відсутня інформація щодо Богдана Головка. Можливо в поважному АО "Саєнко Харенко" не хочуть пов’язувати себе із скандальним екс-прокурором?

Хто такий Юрій Денисенко

Адвокат Юрій Денисенко проживає в місті Ірпінь, яке росіяни дуже сильно зруйнували, коли намагалися оточити столицю. Раніше Юрій Денисенко був секретарем Ірпінської міської ради. З приводу його обрання був скандал, адже його обирали секретарем Ірпінської міськради депутати-регіонали і що обрання відбулося, м'яко кажучи, не зовсім чисте. Денисенко також був замішаний в земельних махінаціях в Ірпені.

Восени 2015 року в Ірпені вздовж автошляхів з'явилися борди, які закликали Юрія Денисенка повернути борги - "Юрію Олександровичу, краще розрахуватися, ніж ругатись!" – говорили написи. Після цих скандалів Денисенко працював заступником Київської ОДА. На посаді він пробув трохи менше року.

Адвокату Юрію Денисенку нагадували про необхідність розрахуватися з боргами

З початком російської агресії Верховна Рада та Кабінет міністрів прийняли ряд законів та постанов, якими заборонено здійснювати переоформлення майна рухомого та не рухомого, корпоративних прав, яким володіють громадяни рф. Дана дія була зроблена для отримання Україною подальшої фінансової компенсації за спричинену російську агресію.

Проте деякі наші співгромадяни активно допомагають росіянам уникати конфіскації майна в Україні.

Прикро констатувати, що в то час коли кращі сини України воюють за збереження нашої країни та народу, глибоко в тилу є люди, які допомагають російським бізнесменам за гроші рятувати їх статки.

Читайте також

Борги у спадок: депутати зобов'яжуть українців платити за своїх батьків

Відмовитись від спадщини, якщо твої батьки винні – тепер не вийде

Ті з росіян, які вижили - навчилися воювати, - командир Грузинського легіону

Чому грузинські добровольці воюють за Україну — інтерв'ю із командиром Грузинського легіону

У Путіна провал з 9 травня, росіяни шукають нову сакральну дату - нацгвардієць Андрій Отченаш

Нацгвардієць Андрій Отченаш розповів, що відбувається біля Часового Яру та які втрати росіян