RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Танки, вперед: яка погода чекає на фронтову Україну

Прогноз погоди у зоні бойових дій на 10-15 жовтня

Прогноз погоди у зоні бойових дій на 10-15 жовтня В зоні бойових дій буде комфортна погода для важкої техніки Фото: з відкритих джерел

В Україні триває визвольна війна проти російських загарбників. Звичайно ж, свій внесок у успішні контрнаступальні дії Сил оборони робить і погода. Важлива умова - мінімум дощів, щоби бронетехніка не застрягла в багнюці. Яка погода очікується на тижні у Херсонській, Запорізькій, Донецькій, Луганській та на південному сході Харківської областей – розповідає "Апостроф".

За даними Укргідрометцентру, у першій половині тижня погода формуватиметься під впливом антициклону, що прийшов з півночі, і холодних повітряних мас арктичного походження. З цієї причини буде досить вітряно та холодно, особливо вночі.

Читайте: Росіяни планують новий наступ: чи вистачить сил у ворога і де чекати "жесту доброї волі"

"Завдяки антициклону, у першій половині тижня у зоні проведення контрнаступальних операцій сил оборони України буде суха погода. Хіба що у Херсонській області 10 та 11 жовтня можуть пройти невеликі дощі, їхня ймовірність – відповідно 30% та 10%. У Херсонській та Запорізькій областях переважно мінлива хмарність, у Донецькій та Луганській областях – ясно", – розповідає "Апострофу" начальник відділу метеопрогнозів Українського гідрометеорологічного центру Владислав Білик.

За його словами, вночі у смузі проведення контрнаступальних операцій буде 3-5 градусів, але місцями можливі й невеликі заморозки. Вдень у Херсонській та Запорізькій областях у межах 10-15 градусів, у Донецькій та Луганській денна температура – 7-12. Загалом, коли ясна погода, то завжди прохолодніше: хмари дають невеликий, так би мовити, парниковий ефект.

Читайте: Повне закінчення війни ще не скоро, але є добрі новини: новий прогноз для України

У четвер нульова ймовірність опадів навіть на Херсонщині за збереження тих самих температур. А у п'ятницю, 13 жовтня, у Херсонській, Запорізькій, Донецькій та Луганській областях (як, до речі, і в Криму) можуть пройти невеликі дощі. Імовірність яких – 10%. Натомість і температура повітря підніметься: на Донбасі буде так само, як у першій половині тижня у Запоріжжі та на Херсонщині. А там, відповідно, середня температура теж буде вищою на пару градусів.

У вихідні на територіях, де ведуться активні бойові дії, дощів не очікується – буде хмарно з проясненнями. Проте температура буде такою ж, як і в п'ятницю.

"Сухо, ясно, немає дощів – це дуже хороша для цього сезону погода, для кліматичної зони, де проводяться контрнаступальні операції. І просто чудові погодні умови, коли можна продовжувати наступальні дії. Вести їх, не звертаючи уваги на проблематику з дорогами та ґрунтами", – розповідає "Апострофу" військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

Читайте: Перемога України матиме кілька етапів: на що чекати українцям

Читайте також

Борги у спадок: депутати зобов'яжуть українців платити за своїх батьків

Відмовитись від спадщини, якщо твої батьки винні – тепер не вийде

Ті з росіян, які вижили - навчилися воювати, - командир Грузинського легіону

Чому грузинські добровольці воюють за Україну — інтерв'ю із командиром Грузинського легіону

У Путіна провал з 9 травня, росіяни шукають нову сакральну дату - нацгвардієць Андрій Отченаш

Нацгвардієць Андрій Отченаш розповів, що відбувається біля Часового Яру та які втрати росіян

Новини партнерів