RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Україно-російська битва: все про суботній супербій Гвоздик - Бетербієв

Гвоздик битиметься з Бетербієвим за два пояси

Гвоздик битиметься з Бетербієвим за два пояси Фото: Getty Images

У ніч з п'ятниці на суботу, в Києві це буде ранок 19 жовтня, у Філадельфії на арені Liacouras Center відбудеться об'єднавчий чемпіонський бій у напівважкій вазі між українцем Олександром Гвоздиком і росіянином Артуром Бетербієвим. Обидва боксери підходять до поєдинку без поразок на професійному рингу, що додає бою особливої інтриги.

ГВОЗДИК - БЕТЕРБІЄВ: ДИВИТИСЯ ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЮ БОЮ

"Апостроф" знайомить з найцікавішими моментами майбутнього боксерського поєдинку між непереможеними українцем і росіянином.

Офіційна програма до бою Гвоздик - Бетербієв

У четвер, 17 жовтня, Гвоздик і Бетербієв провели прес-конференцію і зустрілися на дуелі поглядів.

У п'ятницю відбулася традиційна процедура зважування перед боєм. Гвоздик виявився трохи важчим за опонента. Вага українця - 79,15 кг, а росіянина - 79,06 кг.

Поєдинок відбудеться увечері 18 жовтня (вранці 19 жовтня за Києвом). Бій розпочнеться орієнтовно о 5:30 ранку за київським часом.

Гвоздик провів битву поглядів з російським нокаутером: відео

Статистика боїв Гвоздика і Бетербієва

Для Гвоздика це буде 18-й бій на професійному ринзі. У його пасиві немає жодної поразки. В останньому бою, який відбувся в березні цього року у Філадельфії (США), він нокаутом переміг француза Дуду Нгумбу. Це була 14-а дострокова перемога для українця у професіоналах.

Бетербієв проведе свій 15-й бій на професійному ринзі. В активі росіянина 14 перемог (всі нокаутом). В останньому бою, який відбувся у травні поточного року, він переміг нокаутом Радівоє Калайджича (Боснія і Герцеговина).

Український чемпіон шокував заявою щодо конфлікту на Донбасі

Що треба знати про боксерів

На аматорському рівні 32-річний Гвоздик провів 22 бої. У його активі 17 перемог і 5 поразок. Значущих перемог в любителях українець не досяг. Куди краще складається його кар'єра у професіоналах, яку він розпочав 2014 році. Уже в 16 бою він важким нокаутом переміг канадця Адоніса Стівенсона, який після поєдинку впав у кому, і став чемпіоном світу за версією WBC.

34-річний Бетербієв у любителях провів 26 боїв. На його рахунку 22 перемоги і 4 поразки. Цікаво, що він двічі зустрічався з іншим українцем - Олександром Усиком. Обидва бої виграв наш співвітчизник. Професійну кар'єру Бетербієв розпочав у 2013 році. Як і Гвоздик, всі свої бої він виграв. Чемпіонський пояс за версією IBF росіянин завоював у бою з німцем Енріко Келлінгом.

Цікаво, що Гвоздик і Бетербієв зустрічалися в рамках аматорського турніру Ahmet Comert Memorial у квітні 2009 року у Стамбулі. Тоді протистояння тривало лише один раунд, після чого тренери вирішили зняти українця з поєдинку. На бій наш співвітчизник вийшов з переломом носа, що вплинуло на рішення наставників зупинити поєдинок.

Перевагу у зрості та розмаху рук має українець - 188 см проти 182 см і 192 см проти 185 см відповідно. А ось відсоток перемог нокаутом вищий у Бетербієва - 100% проти 82%.

Де дивитися онлайн Гвоздик - Бетербієв: розклад трансляцій

Слова Гвоздика і Бетербієва

Гвоздик заявив, що у нього є план на бій: "По-перше, я повинен бути розумним. Цей хлопець може вдарити. Я повинен бути зосереджений. Не треба стояти на місці і розмінюватися з ним ударами - це погана стратегія. У нас є план, який ми реалізуємо в рингу, і я знаю, що ми виграємо цей бій. Атлас вклав мені в голову правильне мислення, тому я думаю, що наш план спрацює".

У свою чергу, Бетербієв згадав про бій з Гвоздиком у любителях і сказав, що змінився з тих пір: "Так, я перемагав Гвоздика в любителях. Не пам'ятаю точно. По-моєму, впорався за два раунди. Наскільки пам'ятаю, Гвоздик говорив, що я зламав йому ніс. Але я точно не знаю. Це з його слів. Думаю, він змінився. Я точно змінився. Всі змінюються".

Думки фахівців

Гвоздик - Бетербієв: прогноз букмекерів на бій

У майбутньому бою зійдуться два непереможених боксери, тому не дивно, що думки у фахівців щодо переможця поєдинку різняться.

Так, глава промоутерської компанії Top Rank Боб Арум заявив, що неодмінно чекає нокдаун: чекаю нокдаун і битву. Гвоздик, безумовно, кращий в боксі, але він також непоганий ударник. У нього є повний набір. Але Бетербієв прекрасний ударник. Він вкладає своїх суперників спати. Я не здивуюся, якщо обидва боксери опиняться в нокдауні в якийсь момент бою".

Російський коментатор Григорій Стангріт оцінив шанси боксерів як рівні: "Шанси боксерів - 50 на 50. Я не беруся передбачити. Гвоздик не так давно поміняв тренера. Тедді Атлас досить специфічний фахівець. Наскільки я знаю, у нього немає 12-раундових спарингів. Він вважає, що це надмірне навантаження і досить шести раундів. Тактика ця досить своєрідна, але може і принесе плоди".

Поверну йому боржок: український чемпіон висловився про Супербій з непереможним росіянином

Колишній чемпіон світу в першій напівсередній вазі Віктор Постол переможцем у майбутньому бою бачить свого співвітчизника: "Не знайомий з Бетербієвим, але бачив, як він боксує. Знаю, що він хлопець гарячий - йде вперед, б'є, пропускає, все одно не зупиняється. Тому Саші потрібно добре рухатися, чітко тримати дистанцію. У нього є команда і вони знають, як потрібно боксувати. Прогноз? Я думаю, що Саша повинен виграти за очками".

Вадим Корнілов, менеджер володаря титулу WBA у напівважкій вазі Дмитра Бівола, навпаки - ставить на Бетербієва: "Багато вболівальників хочуть побачити бій Гвоздик - Бівол. Цей поєдинок дійсно був би цікавим. Але я не думаю, що Гвоздик пройде Бетербієва. Росіянин нокаутує Олександра. Якраз у цьому випадку вболівальники будуть розчаровані виступом свого улюбленця".

Усик, Гвоздик та інші: розклад головних боксерських поєдинків осені

Читайте також

Феєричний успіх українського футболу: краще було лише двічі

2024 рік – вже один із найуспішніших в історії українського футболу, але попереду ще багато важливих матчів

Україна – Ісландія – 2:1 Ура! Ми їдемо на Євро-2024 до Німеччини!

У Вроцлаві відбулася битва за Євро-2024 між збірними України та Ісландії

Боснія та Герцеговина - Україна - 1:2 залишився один крок до Євро-2024

У Зениці відбувся матч кваліфікації Євро-2024 між збірними Боснії та Герцеговини та України