RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

В Україні створили унікальне авто з велосипедним кермом: відео

У мережі показали український електромобіль інженера Рівненської АЕС Андрія Буткевича. Машина унікальна і за дизайном і за компоновкою. Вона не потребує реєстрації та її власникові не потрібно отримувати права.

Як повідомляє auto.bigmir.net, зовні електромобіль не надто схожий на класичне авто. У машини не чотири, а три тонких колеса і замість стандартного керма велосипедне.

Для інженера Буткевича це перший досвід створення машини на електротязі, хоча ідею зібрати таку виношував давно. На створення авто пішло щось близько року. При цьому він врахував вимоги часу - використовував тільки екологічно чисті матеріали.

Мотор у автомобіля не великої потужності - всього на 2 к.с .. Їхати на ньому можна зі швидкістю 35 км / ч. Розрахована машина на водія і тільки одного пасажира. Призначена вона, за словами інженера, в першу чергу для городян.

Автомобіль отримав назву МЕМ-01.

Пропозиції продати авто розробнику вже надходили. Але той розлучатися з дітищем не поспішає. Планує доопрацювати модель спільно з групою інженерів.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що американці створили 14-метровий будинок на колесах, який також здатний плавати по воді , перетворюючись у свого роду яхту.