RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

ЗСУ можуть повернути весь Донбас: є три варіанти

У Збройних сил України є шанс повністю деокупувати Донбас за умови, якщо ЗС РФ не перехоплять ініціативу в зоні бойових дій.

Про це йдеться в аналізі Інституту вивчення війни США ISW від 13 травня.

Аналітики вважають, що у рамках нової фази бойових дій є три шляхи розвитку сценарію. ISW не виключає, що Росія може анексувати тимчасово окуповані території України або мобілізувати резервні сили для продовження наступу.

Крім цього, американські фахівці припускають, що Кремль продовжить переслідувати нездійсненні військові цілі з недостатніми ресурсами і зазнає краху найближчими місяцями. У звіті ISW також йдеться, що ЗС РФ можуть програти у повномасштабній війні проти України з оголошенням додаткової мобілізації.

ЗСУ має всі шанси витіснити російські війська з окупованих Донецька і Луганська або, принаймні, повернутися до "кордонів" станом на 23 лютого, якщо ЗС РФ не вирішать достроково припинити наступ. Якщо російська армія прийме свідоме рішення призупинити активну фазу до того, як ЗСУ змусять їх зробити це, це буде явною ознакою неминучої анексії окупованих територій.

У звіті ISW також сказано, що ЗС РФ зазнає повного краху, якщо військово-політичне керівництво Росії не визнає, що їхнє повномасштабне вторгнення в Україну провалилося.

"Російські сили, швидше за все, або вирішать припинити наступ на Донбасі і анексувати територію, яку вони нині утримують, або зазнають військової поразки від українських сил", - йдеться у прогнозі Інституту.

Раніше ми повідомляли, що ЗС РФ програли битву за Харків.