RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

В Україні різко зросла кількість пенсіонерів, які ризикують залишитися без виплат

В Україні на тлі військових дій різко зросла кількість пенсіонерів, які можуть залишитися без виплат. У Міністерстві соціальної політики заявляють, що призупинять нарахування коштів тим, у кого немає руху коштів за банком.

Про це розповіла очільниця Міністерства соціальної політики Оксана Жолнович, пише "Інтерфакс-Україна".

За її словами, також наразі нема інформації щодо 117 тисяч осіб із новоокупованих територій.

"З 2014 року там перебувало 1 млн 277 тис. пенсіонерів, з них 1 млн 160 тис. перепризначилися, тобто виїжджали на підконтрольну територію і підтвердили свій статус, а 117 тис. осіб не зверталися, і ми не знаємо, що з ними. З урахуванням нових окупованих територій таких пенсіонерів близько 3 млн", - зауважила вона.

Міністр зазначила, якщо є інформація з новоокупованих територій про смерть людини, то Пенсійний фонд припиняє виплати. Також призупиняють виплати, якщо нема руху коштів за банком. Якщо людина згодом з'явиться, то за заявою пенсія їй донарахується за весь період. Також людям, які працюють на тимчасово окупованих територіях, не зараховуватимуть страхового стажу.

"І якщо ми побачимо, що шість місяців ми нараховуємо, а руху коштів за банком немає, ми призупиняємо нарахування. Саме призупиняємо, бо ми не знаємо, чи та людина не може зняти ці гроші, чи справді з нею вже щось сталося. А так намагаємося нараховувати, бо все ж презюмуємо, що люди живі", - додала вона.

Варто зауважити, що раніше багато людей з новоокупованих територій скаржилися, що не можуть отримати своїх виплат, а в Пенсійному фонді заявляли, що знають про цю проблему.

Раніше "Апостроф" писав, що деяким українцям потрібно оновити дані про себе у Пенсійному фонді.