RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Чому Кремль вирішив замінити херсонського гауляйтера Сальдо на ФСБшника: версія Інституту вивчення війни

Проросійського колаборанта, голову окупаційної адміністрації Херсонської області Володимира Сальдо, який переніс інсульт і зараз перебуває в медикаментозній комі, замінили ефесбешником із Калінінграда.

Про причини цього рішення розповіли аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

На думку експертів, Кремль продовжує замінювати українських колабораціоністів у російських окупаційних адміністраціях російськими чиновниками для підготовки до офіційного російського управління анексованими територіями.

Так, зрадник Сальдо вирішив передати владу над тимчасово окупованою територією колишньому ФСБшнику Сергію Єлісєєву через стан здоров'я, що погіршується, оскільки медики наполягали на госпіталізації.

Російські окупанти на початку минулого місяця призначили Єлісєєва "заступником представника уряду Херсонської області", до цього він обіймав посаду заступника голови уряду Калінінградської області і служив у ФСБ до 2005 року.

Є теорія про те, що Сальдо насправді отруїли та відправили в кому, щоб замінити на свою людину з системи. На думку українського партизанського каналу, доля зрадників України вже вирішена наперед: смерть від рук партизанів або отруєння від самих росіян.

Нагадаємо, раніше американські аналітики також розповіли про те, що окупаційна влада продовжує готувати референдуми про приєднання окупованих територій до РФ і вживає заходів щодо ізоляції цих регіонів від усього неросійського інформаційного простору.